Lumb: En back i fremdrift

Drev i debutanten: Michael Lumb var den danske spiller, der var mest i boldbesiddelse i sejren over USA

Statistik kan for mange fodboldspillere være ubarmhjertige facts. Når angriberne bliver klandret for manglende mål i et givent antal kampe. Når forsvarsspillere bliver konfronteret med tabte hovedstødsdueller osv. osv.

Men statistik kan også være behagelig læsning. Specielt for en spiller, der indtager en position, der sjældent bliver lavet de store udregninger på.

Specielt for en venstre back, der netop har fået A-landsholdsdebut, og specielt for Michael Lumb, når de nøgne facts fortæller om en fremragende første indsats i rødt og hvidt.

Det er nemlig tilfældet med den dataindsamling, Ekstra Bladets samarbejdspartnere Innovisor har skruet sammen efter 3-1-sejren over USA onsdag aften.

Mest initiativrig
Michael Lumb var således den danske spiller, der kampen igennem var mest i boldbesiddelse, var mest initiativrig – og havde 50 procent flere vellykkede afleveringer end sin backkollega i højre side, Lars Jacobsen.

– Jeg følte mig også meget aktiv i spillet undervejs, og jeg er da en smule stolt over tallene, for de viser, at mine medspillere ikke var nervøse for at spille mig, griner Michael Lumb.

Debutanten var specielt aktiv efter pausen, da han løb op og ned ad den sidelinje, hvor Morten Olsen stod på den anden side og dirigerede.

– I anden halvleg blev det mere os backer end midtstopperne, Kjær og Krøldrup, der førte bolden frem.

– Derudover havde jeg smidt alle nerver, og så var det bare ud over isen, siger Lumb, som fik mange klap på skulderen efter sin vellykkede debut. Også fra trænerteamets side.

– De syntes, at jeg havde spillet en flot kamp, og jeg må virkelig sige, at hele opholdet og sejren over USA har givet mig mere blod på tanden.

Nervøs om morgenen
– Der ligger en VM-slutrunde lige om hjørnet, som kunne være fantastisk at deltage i, siger backen.

Eller playmakeren, om man vil. Som efter kampen skulle holde en lille jubilæumstale under spisningen. Han er den 10. debutant, Morten Olsen har sendt i aktion i 2009.

– Jeg var langt mere nervøs, da jeg vågnede om morgenen før kampen, end da jeg skulle holde den tale.

– Tværtimod synes jeg, at det var en fornøjelse at kunne stå og sige, at vi netop havde slået et hold, som bankede Spanien i sommer og var tæt på bagefter at slå Brasilien i finalen af Confederations Cup, siger Michael Lumb.

Manden, som sammen med Leon Jessen har forvandlet landsholdets notoriske venstre back-problematik til et positivt problem.

Det siger folkene omkring landsholdet. Det skriver medierne. Og det viser statistikkerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer