Martin J.: Måske AGF fra nytår

Hjem til Århus: Manglende spilletid i Fiorentina kan få Martin Jørgensen og familien til at rykke ind i huset i Risskov allerede til nytår

Martin Jørgensens VM-plads er i fare, hvis han ikke spiller noget mere i Fiorentina. (Foto: Lars Poulsen)
Martin Jørgensens VM-plads er i fare, hvis han ikke spiller noget mere i Fiorentina. (Foto: Lars Poulsen)
De kæmper begge en kamp i bogstaveligste forstand på kanten af VM-landsholdet.

Martin Jørgensen og Jesper Grønkjær.

Ingen er vel i tvivl om, at begge i skadefri udgave og med masser af kilometer i benene er selvskrevne i Morten Olsens trup.

Hvor det for Jesper Grønkjær er det medtagne knæ, der kræver særbehandling og nedsat arbejdstid, er det i Martin Jørgensens tilfælde næsten modsat: Triptælleren står lidt for stille i Firenze for tiden –  og det er den 34-årige fløj klar til at tage konsekvenserne af.

Det kan bringe ham hjem til Århus allerede efter nytår!

– Jeg vil ikke med til VM som nummer 23 i truppen, og jeg skal have spilletid, hvis jeg skal møde op til en slutrunde i en form og forfatning, som er tilfredsstillende for mig personligt.

– Jeg skal have kræfter til at vippe nogle af de unge af pinden, og så kan jeg ikke nøjes med 10 minutter i hver tredje kamp, siger en afklaret Martin Jørgensen.

Familien bestemmer
Huset i Risskov er klar til indrykning præcis 1. januar.

– Tilfældigvis, siger han og smiler smørret.

Karoline, der fylder tre i marts, Christian på 17 måneder og fru Marianne er parat.

– Det er dem, der bestemmer. Familien betyder, at jeg tænker på andre end mig selv, og nu er vi væk på 13. sæson og klar til at flytte hjem.

– Om det så bliver nu eller til sommer, det må vi se. Jeg skal have en snak med min træner, så jeg kan få nogle indikationer af, hvad han vil med mig i foråret.

– Om jeg er nummer 11, 14 eller 21 i truppen. Det kommer til at afgøre mit valg, siger Martin Jørgensen.

Rimelige lønkrav
I AGF har Brian Steen Nielsen åbnet armene, og trods dundrende underskud får sportsdirektøren såmænd nok skaffet de skillinger, der skal til.

– Jeg har ikke talt med Brian –  sådan konkret. Han vil jo nok hævde, at jeg skal betale min løn selv, men det vil nu nok lige være at stramme den en anelse for meget.

– Men jeg tror aldrig, det bliver pengene, der kommer til at skille os ad. Hvis Brian kommer med et fair tilbud, så vil jeg heller ikke stille urimelige krav, siger Martin Jørgensen.

– Kan du komme ud af kontrakten med Fiorentina?

– Jeg har ingen klausul, men hvis træneren melder ud, at han næppe vil bruge mig i foråret, så kan jeg simpelt hen ikke forestille mig, at klubben vil stille sig på bagbenene.

– Det ville skuffe mig dybt efter den tid, vi har haft sammen.

VM stiller helt andre krav
– Hvis du vender hjem allerede nu, er det kun på grund af VM?

– Uden slutrunden ville jeg nok bare sige, at så napper jeg det sidste halve år og hygger mig med det, tager den spilletid, der falder af – og fred være med det.

– Men VM stiller nogle helt andre krav. Stiller træneren spilletid i udsigt –  og jeg får jo altid tid på banen, når jeg ikke er skadet –  så tager jeg det halve år med.

– Men til sommer er det slut og hjem til Århus?

– Højst sandsynligt. Men jeg har stadig lyst til at spille fodbold, og det kommer næsten med garanti til at ske i AGF. Jeg kan ikke forestille mig andet.

– Det er trods alt sjovere at spille 90 minutter end at få 10, 20 og 30 minutter her og der, og jeg kommer ikke til at savne fire nætter på hotel før en udekamp 70 km væk i Siena, garanterer Martin Jørgensen.

Den tror både vi og familien på.
0 kommentarer
Vis kommentarer