Kommentar: Kom du bare hjem, Martin

Det vil være positivt for alle, hvis Martin Jørgensen allerede i vinter vender næsen hjemad, mener Ekstra Bladets fodboldredaktør

MARTIN JØRGENSEN i topform vil være en gylden trumf for det danske VM-hold til sommer. Men til gengæld vil en Martin Jørgensen med den formkurve, som vi har set i dette landsholdsår, ikke kunne tilbyde noget ud over –  i bedste fald –  middelmådighed.

Derfor kan jeg kun hilse med stor glæde, at veteranen nu meget seriøst overvejer at slutte sin Fiorentina-karriere et halvt år før planlagt. Og så vende hjem for at spille sig i VM-form i AGF-trøjen i løbet af foråret frem for at slide på bænken i det italienske.

FOR KAMPTRÆNING –  masser af kamptræning –  er den eneste vej ud af den tristesse, som har været forbundet med Jørgensens landsholdspræstationer, og som i hvert fald ikke vil gøre ham til noget VM-hit.

Det har hele tiden skinnet tydeligt igennem, at han har manglet den timing i sine afleveringer, som tidligere var et varemærke. Og den hurtighed på de første meter, der suppleret med den uberegnelige dribling, var et andet varemærke.

Beklageligt. For det har siden hans gyldne debut i 1998 været en nydelse at se ham i aktion, når han har været i topform.

Derfor har det også ramt ekstra hårdt at se ham så famlende og usikker, som det f.eks. var tilfældet i den 1. halvleg, som han fik mod Sverige.

HELDIGVIS ER han stadig ærekær.

Han vil ikke til Sydafrika som 23. mand, siger han andetsteds i denne avis.

Dermed signalerer han klart to ting –  nemlig at ambitionerne stadig er store, ligesom han er klar over, at der er brug for forbedringer i forhold til den seneste periode i karrieren

Kommer han hjem, vil Superligaen med sikkerhed få en ny attraktion.

Så mon ikke, at både klubbens støtter og Århus som helhed vil sige tak med kyshånd og sørge for at skaffe den nødvendige økonomi til veje, så initiativet ikke bremses af AGF’s elendige økonomi.

FORELØBIG LØBER han på banen –  formentlig som anfører –  til aftenens kamp, der –  ganske opmuntrende –  skal spilles på en bane, der ser ud til at være klasser bedre end den, der blev spillet på i Esbjerg.

Og det giver håb om, at der sættes punktum med en seværdig forestilling, hvor måske først og fremmest Morten Duncan kan styrke sin VM-kandidatur, fordi Morten Olsen åbenbart er ret vild med ham.
0 kommentarer
Vis kommentarer