Duncans forvandling

Brøndby-bomberen får ros af landstræneren og starter inde mod USA

Morten 'Duncan' Rasmussen har imponeret Morten Olsen. (Foto: Thorkild Amdi)
Morten 'Duncan' Rasmussen har imponeret Morten Olsen. (Foto: Thorkild Amdi)
Han er kommet i bedre form og er blevet markant stærkere på en række områder end tidligere.

Sådan ser Morten Olsen i dag Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Landstræneren har masser af ros til Brøndby-bomberen, der med sikkerhed har bragt sig tættere på en plads i den trup, der til sommer drager til Sydafrika. Morten ’Duncan’ Rasmussen ventes også at få plads i startopstillingen mod USA i morgen aften.

– I moderne fodbold er det vigtigt at have angrebsspillere, der kan holde fast i bolden, når de får den, og mod Sydkorea viste Duncan, at det er han blevet meget bedre til end tidligere. Jeg tror kun, han tabte en enkelt bold, selv om banen var svær, siger Morten Olsen.

– Det tegner rigtig lovende med ham, hvis han fortsætter med at være bevidst om at udvikle sig, lyder det fra landstræneren, der også peger på, hvad Brøndby-angriberen skal forbedre for at kunne være med på højeste niveau.

– Han skal selvfølgelig gerne fortsætte med at lave en masse mål, men ud over at holde fast i bolden er det også nødvendigt at kunne tage del i kombinationsspillet, understreger landstræneren.

God form
Roserne glæder naturligvis Duncan.

– Det handler selvfølgelig også om, at jeg lykkedes med en del af de ting, som vi havde snakket meget om inden kampen, og det er selvfølgelig dejligt. Generelt har jeg jo haft et fint efterår med 11 scoringer på klubholdet, og nu handler det om slutte godt af, understreger han.

– Hvad er baggrunden?

– Der er ikke noget, der har ændret sig. Jeg er i god form lige nu, og jeg har heldigvis været forskånet for de småskader, der har plaget mig tidligere. Jeg er ganske enkelt fit, og det handler altså ikke om vægten.

– Vægten?

– Ja, det plejer jo at være den, der bliver fokuseret på  ...

– Men det handler vel lige så meget om, at der har været en del sager uden for banen: byture, ludomani, kreditkort-sagen og sådan noget. Er du blevet mere seriøs?

– Der har været en masse sager, og jeg har ikke lyst til at gå ind i dem nu. Jeg prøver bare på at leve så professionelt som muligt. Selvfølgelig lærer man af op- og nedture. Jeg har fået nogle tæsk hen over årene, og det har gjort mig klogere.

– Føler du, at det er realistisk at tro på en plads i VM-truppen?

– VM er naturligvis en drøm for alle spillere, der er med her. Også for mig. Men jeg kan ikke gøre meget andet end at gøre det så godt som muligt til træning og forsøge at vise, hvad jeg kan i de kampe, jeg får.
0 kommentarer
Vis kommentarer