Flad nullert mod Sydkorea

0-0: Et afbudsramt dansk landshold kunne ikke finde vej til målet i testkampen mod Sydkorea

Thomas Kahlenberg pyntede, så længe han var med mod Sydkorea. (Foto: Ernst van Norde)
Thomas Kahlenberg pyntede, så længe han var med mod Sydkorea. (Foto: Ernst van Norde)

Morten Olsen fik næppe besvaret mange spørgsmål forud for næste sommers VM-slutrunde i Sydafrika, da Danmark lørdag aften testede formen mod Sydkorea i Esbjerg.

For trods flere fornuftige tilløb, så formåede et afbudsramt dansk landshold aldrig for alvor at finde melodien i en jævnt trist forestilling i Esbjerg, der kun sjældent bød på skønspil og åbne chancer på et tungt underlag.

De mange afbud havde tvunget landstræneren ud i en noget eksperimenterende startopstilling, hvor der både var blevet plads til debutanterne Søren Rieks og Leon Jessen, Brøndbys Morten 'Duncan' Rasmussen og Per Krøldrup.

Trods de mange nye ansigter, så var det dog danskerne, der åbnede bedst på den nye hjemmebane Blue Water Arena.

Jakob Poulsen fik den første store mulighed, men mistede et skridt, netop som han var kommet på skudhold.

'Duncan' tæt på
Kort efter var det en ellers meget veloplagt 'Duncan', der manglede marginalerne, da han fik prikket bolden på den forkerte side af stolpen, mens Thomas Kahlenberg også var tæt på.

De letbenede sydkoreanere kunne dog også, men Thomas Sørensen var på plads, da Lee var alene igennem.

Der blev ikke scoret før pausen, men anden halvleg var ikke mange minutter gammel, da Christian Poulsen fik en gylden mulighed for at åbne scoringen.

Men på forunderlig vis lykkedes det den danske anfører at sende bolden forbi fra en lille meters afstand, da han satte foden på Krøldrups hovedstød.

Tilskuerne fik en grim forskrækkelse, da Sydkorea havde bolden i det danske net efter 54 minutter, men helt korrekt blev scoringen underkendt for offside.

Debut til OB'er
Siden havde Kahlenberg endnu en stor chance, inde Wolfsburg-spilleren lod sig udskifte med aftenens tredje debutant, OB's Johan Absalonsen.

Desværre dalede kvaliteten med 'Kalles' exit og kampen udviklede sig til noget af en ørkenvandring for både tilskuere og tv-seere.

Forhåbentlig får århusianerne en bedre oplevelse, når landsholdet onsdag møder USA i smilets by. Her må Morten Olsen dog igen undvære Jon Dahl Tomasson, der har meldt afbud.

1 af 2 Søren Rieks fik debut på hjemmebanen. (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Thomas Kahlenberg pyntede, så længe han var med mod Sydkorea. (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer