Partytime i Wellington

Tidligere englænder headede kiwierne til VM

Bahrains Ismaeel Abdullatif Ismaeel græmmer sig, mens new zealænderne fejrer VM-billetterne. (Foto: Getty Images)
Bahrains Ismaeel Abdullatif Ismaeel græmmer sig, mens new zealænderne fejrer VM-billetterne. (Foto: Getty Images)

New Zealand kom til VM i Sydafrika på grund af en regelændring hos FIFA i sommer. Indirekte, i hvert fald.

For den lange matchvinder Rory Fallon, der headede det kvalificerende mål i kassen i første halvleg mod Bahrain, havde egentlig opgivet at spille internationalt, fordi Plymouth-angriberen som ung havde haft en juniorlandskamp for England.

I stedet kunne han nu bruges i sit andet hjemland, som senest var til VM i Spanien, i øvrigt med hans far Kevin på holdet.

- Jeg er så taknemmelig for at være her, for jeg troede min drøm var forduftet. Jeg begik en fejl dengang og troede, at jeg skulle fortryde det for evigt, sagde Fallon, der fik følgeskab af Wellington-fødte Michael McGlinchey, der har spillet for Scotland som junior.

Før kampen havde Fallon set sin far på æresrunde med resten af 1982-holdet på det udsolgte Westpac Stadium med 35,194 ellevilde tilskuere.

De fortsatte festen natten igennem i Wellingtons centrum, hvor flere tusinde fans havde klædt sig ud i landsholdsfarven All White, der også er holdets kælenavn.

Også målmand Mark Paston fik en helterolle, da han i starten af anden halvleg reddede et straffespark fra Sayed Adnan, og så var Fallons mål nok efter en målløs første kamp i Bahrain.

Fodboldfeberen skal nok holde frem til næste sommer i den ellers så rugby-glade nation lidt nord for Sydpolen.

0 kommentarer
Vis kommentarer