Sidste VM-udkald for Europas stjerner

Det er ved at være sidste udkald for profiltunge mandskaber som Rusland, Portugal og Frankrig, hvis de vil med til VM

Nuno Gomes, Cristiano Ronaldo og Deco står overfor et stærkt bosnisk mandskab, så VM-billetten er ikke givet på forhånd. (Foto: AP)
Nuno Gomes, Cristiano Ronaldo og Deco står overfor et stærkt bosnisk mandskab, så VM-billetten er ikke givet på forhånd. (Foto: AP)

Thierry Henry, Cristiano Ronaldo og Andrei Arshavin ved endnu ikke, om de skal med til VM i Sydafrika næste år.

De næste fem dage kommer til at afgøre stjernernes VM-skæbne, når Frankrig, Portugal og Rusland sammen med fem andre nationer skal ud i to afgørende playoff-kampe om fire pladser ved slutrunden.

Frankrig, der var i finalen ved VM for tre år siden, gæster lørdag Irland. Meget står på spil - også for landstræner Raymond Domenech, da kampene kan blive hans sidste som fransk landstræner.

- Sådan tænker jeg ikke. Jeg lever i nuet. Jeg siger altid, at den næste kamp kan være min sidste, siger Raymond Domenech, hvis fremtid flere gange har været til diskussion i det franske fodboldforbund.

- Jeg tror på, at vi vil gøre det, der skal til for at vi kvalificerer os, fortæller Domenech.

Domenech kan være en svaghed
Der venter dog en vanskelig opgave, da Irland gik ubesejret gennem kvalifikationen. Det har også øget forsvarsspilleren Richard Dunnes tro på, at Frankrig kan besejres over to kampe. Samtidig mener Dunne, at Raymond Domenech er en belastning for Frankrigs muligheder.

- Forud for de store slutrunder kan Frankrig altid stille med en masse verdensklassespillere, men de har en person som virker optaget af at ødelægge det. Ved de seneste mesterskaber har Frankrig haft det svært. Domenechs ledelse kan være en svaghed eller et stort røgslør, siger Richard Dunne.

Portugal møder lørdag hjemme Bosnien-Hercegovina, der kæmper for at sikre sig landets første VM-billet nogensinde. Med målfarlige Edin Dzeko i front sluttede Bosnierne på andenpladsen efter Spanien i kvalifikationsgruppe 5, mens portugiserne endte som toer i Danmarks gruppe.

Hjemmeholdet må undvære verdens bedste fodboldspiller, ankelskadede Cristiano Ronaldo, men det får ifølge Deco ingen betydning. Chelsea-spilleren mener, at Portugal bør være gode nok til at sikre sig adgang til VM.

Nok kvalitet uden Ronaldo
- Vi har nok kvalitet på holdet til at lukke det hul. Vi kan ikke bruge hans fravær som nogen undskyldning. Vi ved, at der venter en svær opgave, men vi har troen på os selv, siger Deco.

Rusland med Andrei Arshavin møder Slovenien, og det bliver ifølge træner Guus Hiddink ingen nem opgave.

- Vi må på ingen måde undervurdere Slovenien, fastslår Hiddink.

Ukraine og Grækenland mødes i den sidste af de fire europæiske VM-dueller. Uden for Europa møder New Zealand den mulige VM-debutant fra Bahrain, mens Uruguay og Costa Rica står over for hinanden i den nord-, mellem- og sydamerikanske playoff-kamp.

Der er returkampe på onsdag i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer