Duncan som aldrig før

Voksen og følsom: - Det er altid rart på forhånd at vide, at man skal spille, siger Brøndby-bomberen

Der findes mange mindre pæne gloser, der har klistret sig til Morten Duncan Rasmussens karriere. Han blev kaldt langsom og overvægtig.

Det er faktisk ikke så længe siden. Men det hører fortiden til. For lige nu fremstår han som Brøndbys vigtigste spiller. Den uslebne diamant, de ikke kan undvære, fordi han har fundet målet og ikke mindst ramt formen.

Ja, han er formentlig aldrig set skarpere og mere fit, end tilfældet er lige nu.

Perfekt timing
Han nægter konsekvent at kalde dette efterår for sit bedste i Brøndby-tiden, men vedkender, at det har set ganske fornuftigt ud.

– Jeg har haft et rimelig fint efterår, siger han beskedent og med vanlig jysk underdrivelse.

Og den timing og træfsikkerhed bliver nu belønnet. I morgen spiller han for første gang fra start i en landskamp.

Det sker godt nok kun fordi Nicklas Bendtner, Søren Larsen og til dels Jon Dahl Tomasson har meldt forfald.

Men historien har vist, at griber du chancen, når den opstår, så er vejen til VM-billetterne og Sydafrika pludselig meget kortere.

– Sydafrika fylder ikke særlig meget hos mig lige nu. Du kan ikke gøre andet end træne hårdt og i mit tilfælde score mål.

– Hvis du kommer til at tænke for meget over de VM-billetter, så kan du havne i en situation, hvor du ikke kan præstere på banen, mener Morten Duncan.

Statistikken fortæller alt
Da han var yngre, blev han let slået ud af modgang og negativ omtale. I dag er den 24-årige angriber mere eller mindre blevet immun over for den slags.

Han ligger i hvert fald ikke søvnløs om natten, når kritikere påstår, at Brøndby-gennembruddet lader vente på sig.

– Se på statistikken (44 mål i 83 kampe, red.). Den fortæller meget. Jeg kan i hvert fald altid finde den frem, når nogen spørger, hvorfor jeg ikke har slået til i Brøndby.

– God og saglig kritik kan jeg godt bruge. Det tager jeg til mig og tænker over. Men ellers påvirker det mig ikke og jeg bruger ikke min tid på det, forklarer Duncan.

Til gengæld er han lidt påvirket af den kritik, der har ramt hans træner, Kent Nielsen.

– Det er helt uretfærdigt og usagligt, at nogle medier har kritiseret Kent. Vi skal som spillere kigge på os selv. Vi må erkende, vi har været alt for svingende. Holdet har underpræsteret i flere kampe, mener Duncan.

– Men det er også vigtigt at tænke på nuancerne. Vi ligger nummer fire, og alle må se i øjnene, at Superligaen er blevet mere jævnbyrdig, påpeger han.

Sigtekornet er lige nu på Superligaen, men udlandet vil trække i en målscorer med Duncans kvaliteter.

Moden og afklaret
– Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke rejser ud for at sidde på tribunen. Og jeg har trods alt så stor selverkendelse, at jeg godt ved, FC Barcelona ikke kommer til at stå på visitkortet, siger han.

En af dem, der med tiden skal forsøge at sælge ham til udlandet, er hans agent, Ivan Marko Benes.

Han ser en stor udvikling i angriberens spil og adfærd det seneste år.

– Morten er blevet ældre, mere moden og meget afklaret. Og så synes jeg, han har fået finpudset nogle af de tekniske ting i sit spil, påpeger han.

Agenten er på plads i Esbjerg i morgen, men vil ikke løfte sløret for, hvor mange klubber der kigger på Superligaens topscorer.

– Der er finanskrise, men der er altid brug for målscorere. Og et landshold er det ultimative udstillingsvindue, siger Ivan Marko Benes.

Han er enig i, at England, Holland og Tyskland kan være gode steder for Duncan at fortsætte karrieren, når Brøndby-trøjen byttes ud.

Hvis du kommer til at tænke for meget over de VM-billetter, så kan du havne i en situation, hvor du ikke kan præstere på banen
0 kommentarer
Vis kommentarer