Gyan slukkede amerikanske drømme

AGF's Benny Feilhaber fik pustet liv i amerikanske fodbold-drømme, men Ghana vandt festlig 1/8-delsfinale

Asamoah Gyan afgjorde kampen til Ghanas fordel. (Foto: AP)
Asamoah Gyan afgjorde kampen til Ghanas fordel. (Foto: AP)

Mens AGF'erne på det danske landshold - Jakob Poulsen og Martin Jørgensen - ikke markerede sig voldsomt positivt ved VM, så har en tredje AGF'er - Benny Feilhaber - sat sit aftryk på slutrunden.

Feilhaber blev sendt på banen i 1/8-dels finalen mod Ghana i pausen, da USA var bagud 1-0 og spillet helt i bund af ghaneserne.

Og midtbanespilleren, der er på salgslisten i AGF, fik straks pustet liv i USA-holdet, der efter en rystende ringe 1. halvleg, hvor Ghana fuldstændig styrede begivenhederne, pludselig truede Ghanas forsvar med kvikke, opfindsomme kombinationer varieret med direkte spil i dybden.

Desværre for Feilhaber var hans bidrag til et comeback ikke nok, da Ghanas Asamoah Gyan i den forlængede tid slog til allerede efter tre minutter. Rennes-angriberen blev sendt afsted i dybden og Ghanas topscorer afsluttede koldblodigt til en ghanesisk 2-1 føring.

Derefter gik Feilhaber og resten af det godt kæmpende amerikanske hold ned, og de amerikanske spilleres arbejdsraseri kunne pludselig ses på spillet, der ikke hang sammen.

En halvleg til hver
Forud for den forlængede spilletid var gået 90 minutter, hvor Ghana og USA havde styret en halvleg hver.

Feilhabers bidrag til den festlige kamp kom efter få minutters spil i anden halvleg, da AGF'eren blev spillet fri i feltet, men målmand Kingson - der flere gange reddede et usikkert forsvar - kom fantastisk ud af sit mål og fik reddet.

Men efter en times spil lykkedes det Feilhaber at få en afgørende indflydelse på kampen, da han sendte Clint Dempsey afsted med en god stikning. Dempsey blev nedlagt i feltet, og Landon Donovan sparkede sikkert udligningen ind.

Ghanesisk pres
Efter første halvleg var der ellers ikke meget, der tydede på amerikansk comeback i kampen. Amerikanernes midtbane var helt væk og kunne slet ikke dæmme op for de fysisk stærke ghanesere - et billede, der gentog sig i den forlængede spilletid.

Efter fem minutter tabte en uhyggelig svag Ricardo Clark bolden midt på banen til Kevin Prince Boateng, og efter et par hurtige træk afsluttede angriberen flot ved nærmeste stolpe - målmand Tim Howard så dog noget tung ud ved scoringen.

Flere gange var Ghana tæt på at øge føringen, men Tim Howard spillede sig op og holdt USA inde i kampen.

I kvartfinalen møder Ghana Uruguay.

1 af 2 Benny Feilhaber jubler over udligningen af Donovan. (Foto: AP)
2 af 2 Asamoah Gyan afgjorde kampen til Ghanas fordel. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen