Irerne tigger FIFA om VM-plads

De er helt nede på knæ på den grønne ø: Irland vil have FIFA til at udvide VM-slutrunden, så retfærdigheden sker fyldest

Shay Given tiggede og bad dommer Martin Hansson, der ikke var til at hugge eller stikke. Måske FIFA er lettere at have med at gøre...?(Foto: AP)
Shay Given tiggede og bad dommer Martin Hansson, der ikke var til at hugge eller stikke. Måske FIFA er lettere at have med at gøre...?(Foto: AP)

De har opgivet at kæmpe for en omkamp og det er aldrig faldet dem ind at klage over en enkelt spillers eller træners opførsel oven på skandalekampen mod Frankrig tidligere på måneden.

Men dermed ikke sagt, at Irland har opgivet at få et landshold med til VM i fodbold næste sommer.

Ifølge FIFA's præsident, Sepp Blatter, har man fra irsk side anmodet om at forbundet udvider slutrunden fra 32 hold til 33.

- Vi modtog en delegation fra Irland og de var naturligvis meget utilfredse med det, der skete. De ved, at kampen ikke vil blive spillet om. Men de har, meget ydmygt, spurgt, om de ikke kan blive VM-hold nummer 33, sagde Blatter ved FIFA's konference mandag i den sydafrikanske by Johannesburg.

Lodtrækning fredag
Frankrig kvalificerede sig til VM på det mål, William Gallas scorede i overtiden. Oplægget kom fra Thierry Henry, der først var i offsideposition og siden tog hånden til hjælp.

Sepp Blatter ville ikke umiddelbart afvise ideen og tilføjede, at det vil blive diskuteret i eksekutivkomiteen onsdag.

- Jeg kan ikke bekræfte, hvad der vil ske. Men i første omgang vil det blive debatteret, sagde Blatter.

Lodtrækningen til VM finder sted fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer