Indsamling til fodboldtossen

Gruppe på Facebook vil indsamle de 900.000 kroner som danskeren, der løb ind på banen i landskampen mellem Sverige og Danmark, skal betale

Michael Gravgaard og Daniel Agger forsøger at holde danskeren fra at banke dommeren. (Foto: Lars Poulsen)
Michael Gravgaard og Daniel Agger forsøger at holde danskeren fra at banke dommeren. (Foto: Lars Poulsen)

Den dansker der løb på banen under EM-kampen mod Sverige i 2007 og overfaldt dommer Fandel blev tidligere i år dømt til at betale 900.000 kroner i erstatning til DBU, fordi DBU blev straffet af UEFA efter episoden.

- Det kan jeg ikke. Økonomisk, så er mit liv jo smadret lige nu. Jeg kan ikke rigtigt se noget økonomisk lys, siger manden som fodbolddanmark hurtigt kaldte 'Fodboldtossen'.

Nu er der åbenbart tændt et lille lys for enden af tunnelen. På Facebook er der oprettet en side som håber på 20.000 medlemmer, der hver vil betale 45 kroner.

På Facebooksiden står begrundelsen:

'Dansk Boldspil-Union og Københavns Byret har smidt anstændigheden overbord, og idømt en, i forvejen dømt mand, en bøde på 900.000 kr. Mandens liv er, om muligt, nu endnu mere smadret.

Gruppens formål er at samle mindst 20.000 medlemmer. Lykkes dette, så vil pengene blive deponeret hos et pengeinstitut med henblik på at betale DBU.Hvert medlem af gruppen betaler 45 kr. Skulle gruppen få flere medlemmer, så vil beløbet selvfølgelig være derefter.

Gruppens formål handler ikke om hvorvidt det var smart at slå på en dommer, men om det urimelige i at ødelægge en mands chancer for fremtiden.

Gruppen har ingen personlig relation til ´Fodboldtossen´, men sagen illustrerer, hvordan man ( i dette tilfælde DBU)glemmer mennesket og husker magten. Dette skal forhindres. Det svarer til livslangt fængsel bare uden tremmerne.

Det var jo trods alt bare en fodboldkamp, og der var vist ingen der kom synderligt til skade.

Der bliver kun samlet penge ind, hvis det lykkedes at nå op på de 20.000 medlemmer'.

I skrivende stund er der over 1500 medlemmer på siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer