Krise i Nordafrika efter VM-kamp

Egypten har hjemkaldt sin ambassadør fra Algeriet til konsultationer efter voldelige episoder ved tabt VM-fodboldkamp

VM-kvalifikationskampen mellem Algeriet og Egypten har udløst en mindre krise mellem de to lande. (Foto: AP)
VM-kvalifikationskampen mellem Algeriet og Egypten har udløst en mindre krise mellem de to lande. (Foto: AP)

Egypten har kaldt dets ambassadør i Algeriet hjem til konsultationer, dagen efter at egyptiske fodboldtilhængere blev udsat for angreb i Sudan og egyptiske forretninger blev udsat for hærværk i Algier i forbindelse med et VM-fodboldopgør mellem de to lande.

Tidligere havde Egypten protesteret til Algeriets ambassadør i Kairo over voldsoptøjerne. Algeriets ambassadør blev også kaldt til det egyptiske udenrigsministerium i sidste uge, efter at algeriske fodboldfans havde angrebet egypteres forretninger og hjem i Algeriet.

Egyptiske fodboldtilhængere siger til det franske nyhedsbureau, at der blev kastet sten mod deres bus, da de kom til Khartoums lufthavn i Sudan efter at have tabt til algerierne.

Fire kvæstet
Algeriet var efter kampen onsdag klar til VM-slutrunden i Sydafrika næste sommer. I den afgørende playoff-kamp, som skulle finde sted på neutral grund, besejrede Algeriet Egypten med 1-0. Antar Yahia blev nationalhelt for Algeriet med sit 1-0-mål kort før pausen.

En talsmand for politiet i Sudan har nedtonet volden og siger, at der var tale om mindre episoder, hvor fire personer blev lettere kvæstet.

Før den tidligere kamp mellem de to lande i Kairo blev flere algeriske spillere kvæstet, efter at deres bus blev overdænget med sten på vejen fra lufthavnen til holdes hotel.

0 kommentarer
Vis kommentarer