'Beton-grækere' klar til VM

De tidligere europamestre fra Grækenland overraskede og slog Ukraine i playoff-kamp om VM-plads

Salpingidis (nummer 14) jubler over scoringen, der sendte Grækenland til VM. (Foto: AP)
Salpingidis (nummer 14) jubler over scoringen, der sendte Grækenland til VM. (Foto: AP)

Trenden i international fodbold går mod offensivt spil, mener den danske landstræner. Men det er de ligeglade med i Grækenland, hvor træner Otto Rehhagel gang på gang sætter sit hold op til at spille en beton-defensiv, som ikke har sin lige i Europa.

Den bomstærke defensiv var også nok til at sende Grækenland til VM, da grækerne efter 0-0 hjemme mod Ukraine vandt udekampen 1-0. Salpingidis scorede en halvkedelig kamps enlige mål efter en halv times spil, da Samaras sendte ham i dybden med en fantastisk stikning.

Den scoring var nok til sejren i en kamp, hvor Ukraine, som Grækenland et giftigt kontrahold, tydeligvis havde det svært med at skabe kampen. Den største mulighed til hjemmeholdet havde den falmende stjerne Shevchenko efter få minutters spil, men han sparkede langt over.

Meget tættere på kom Ukraine, der ikke havde tabt sine syv seneste kampe, ikke trods et langvarigt pres i anden halvleg, hvor de farligste afslutninger dog kom efter langskud og dødbolde.

Dermed er Grækenland klar til VM som nation nummer 28 - mens Ukraine tabte sin fjerde playoff-kamp. Heller ikke i 1998, 2000 og 2002 lykkedes det Ukraine at kvalificere sig via playoff.

0 kommentarer
Vis kommentarer