Lumb - den. 10. debutant

Landstræner Morten Olsen har prøvet ni nye spillere i dette landskampsår. Michael Lumb bliver onsdag nummer 10

Michael Lumb debuterer efter al sandsynlighed mod USA onsdag. (Foto: Ernst van Norde)
Michael Lumb debuterer efter al sandsynlighed mod USA onsdag. (Foto: Ernst van Norde)

Michael Lumb får sin første kamp på A-landsholdet i morgen aften. Ligesom ni af hans fodboldkolleger har fået i løbet af 2009.

Det er da heller ikke gået hen over venstre backens hoved, at flere af Morten Olsens debutanter har gjort rigtig godt opmærksom på sig selv.

Simon Kjær og Jakob Poulsen er blevet stamspillere, Michael Jakobsen ligner også sådan en, mens Lasse Schøne og Leon Jessen i årets løb har fået deciderede drømmedebuter.

– Der er virkelig nogle af de andre, der har været klar og vist, at de er gode nok, når de har fået chancen, siger Michael Lumb

Chancen får Lumb i morgen aften. På sin normale hjemmebane.

– Det er en slags eksamen. Det gælder om at være på, for hvor mange chancer er der tilbage før VM? spørger Lumb sig selv.

Skal bevise noget
Derfor er det en tændt AGF’er, der træder ind på græstæppet i Århus. For vejen til VM er langtfra så bumpet og umulig at finde, som man skulle tro.

Slet ikke som venstre back, hvor Morten Olsen siden Jan Heinze- og Niclas Jensen-tiden har forsøgt sig med mange forskellige spillere – herunder alene ni det seneste år.

– Der en del gode backer rundt omkring, men jeg håber at kunne bevise, at jeg er den bedste på den position. Det vil jeg gøre alt for.

– Uanset om man er venstre back eller spiller central midtbane, så gælder det om at bevise, at man er den bedste, siger Michael Lumb.

Han er Morten Olsens 10. debutant i 2009.Herunder kan du læse om de ni første og deres debuter.

Jakob Poulsen
AGF’eren fik ikke en mindeværdig debut i Grækenland, da han kom ind på højre back-pladsen og havde en andel i grækernes udlignende scoring. Siden er han kommet længere fremme på banen og er med raketfart strøget mod stjernerne.

Simon Kjær
Fik debut på Råsunda, hvor han ikke satte mange fødder forket ud over det straffespark, han begik i kampens indledende fase. Har spillet på et meget højt niveau og er ikke til at komme uden om, når Olsen skal finde spillere til startopstillingen.

Michael Jakobsen
AaB-backens debut var længe undervejs, men i marts lykkedes det endelig på Malta. Siden har Jakobsen været førstevalg på den noterisk omdiskuterede plads. Skader har dog forhindret ham i fuld spilletid siden.

Lasse Schøne
Det offensive stortalent fik en fabelagtig debut, da han blev skiftet ind – og scorede – mod Chile på Brøndby Stadion. Blev kort tid efter ramt af en grim knæskade, som har forhindret ham i at få en kamp nummer to i landsholdstrøjen.

Kris Stadsgaard
Centerforsvareren fra Rosenborg blev sat på en uriaspost i sin debut mod Chile, og rollen som venstre back passede ham tydeligvis ikke. Det blev endnu værre, da han slap sin markering ved Chiles sejrsmål.

Thomas Enevoldsen
Den tidligere AaB-profil fik en lovende debut, da de rød-hvide blev fejret i Parken mod Ungarn. Han blev dog ofret i pausen, da der skulle satses for at hive den scoring i land, der kunne have forhindret det pinlige nederlag.

Leon Jessen
Han kom med mod Sydkorea på et af de yderligste mandater. Men han førte sig frem, som om han havde været en del af holdet i flere år. Leverede mange gode indslag, når han kom drønende over venstrekanten.

Søren Rieks
En af efterårets største Superliga-profiler fik chancen for start mod Sydkorea. Desværre for den hurtige tekniker var banen mere til tonsere og tacklinger end tekniske lækkerier, og derfor blev det ikke til en drømmedebut for EFB’eren.

Johan Absalonsen
OB’eren med det høje bundniveau var den tredje spiller, der fik debut mod Sydkorea. Han blev skiftet ind i anden halvleg – som offensiv midtbanespiller – og nåede at give en enkelt prøve på sit fremragende spark.

1 af 9 Jakob Poulsen debuterede mod Grækenland. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 9 Simon Kjær fik debut mod Sverige på Råsunda. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 9 Michael Jakobsen mod Chile. Han debuterede dog tidligere på året mod Malta. (Foto: Lars Poulsen)
4 af 9 Lasse Schøne debuterede mod Chile - lige her med en scoring. (Foto: Lars Poulsen)
5 af 9 Kris Stadsgaard fik også debut mod Chile. (Foto: Lars Poulsen)
6 af 9 Thomas Enevoldsen fik debut mod Ungarn i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
7 af 9 Leon Jessen i aktion mod Sydkorea lørdag. Kampen var Jessens debut. (Foto: Ernst van Norde)
8 af 9 Søren Rieks debuterede på sin normale hjemmebane i Esbjerg - mod Sydkorea. (Foto: Ernst van Norde)
9 af 9 Michael Lumb debuterer efter al sandsynlighed mod USA onsdag. (Foto: Ernst van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer