Politiker: De boykotter befolkningen

- Det er altså ikke kun pressen man boykotter ved ikke at ville udtale sig, men hele befolkningen, siger de Konservatives idrætsordfører til landsholdets boykot

Morten Olsen og spillerne boykotter hele befolkningen, mener en konservativ politiker. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen og spillerne boykotter hele befolkningen, mener en konservativ politiker. (Foto: Lars Poulsen)

Luk munden op!

Så kontant er meldingen fra de Konservative til fodboldlandsholdet, efter spillerne har besluttet at boykotte pressen.

- Når man tager den røde trøje på, så spiller man også for mig, og så synes jeg også, at jeg har en ret til at høre deres vurdering af kampen, siger de Konservatives idrætsordfører, Per Ørum Jørgensen, til Berlingske Tidende.

- Som landsholdsspiller repræsenterer man sit land og dermed alle danskere. Og det er altså ikke kun pressen man boykotter ved ikke at ville udtale sig, men hele befolkningen. Jeg synes, det er useriøst.

Ørum Jørgensen opfordrer landsholdsspillerne til straks at besinde sig, stoppe deres selvvalgte medieboykot og stille sig op foran mikrofonerne. Det har spillerne ganske enkelt en forpligtigelse til, mener han.

- Som offentlig person har man et vist ansvar. Det har man som folketingsmedlem og det har man også som landsholdsspiller. Når man tager den røde trøje på, så spiller man også for mig, og så synes jeg også, at jeg har en ret til at høre deres vurdering af kampen, siger Per Ørum Jørgensen, der selv er meget begejstret over den fantastiske 3-2 sejr over Portugal.

Spillerne kan kritisere pressen
Han ønsker ikke at sige, om han er enig med Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Pedersen, der i kølvandet på 0-0-kampen mod Ungarn stemplede landsholdet som det dårligste i 30 år. Men han tilføjer, at den danske sportspresse bestemt ikke hører til den mest kritiske i verden.

- Og spillerne har jo en frihed til at gå ud og kritisere pressen for at være alt for kritiske over for landsholdet. Pressen er en del af hverdagen, og man skal også kunne tåle kritik, fastslår Ørum.

Gælder det også landstræner Morten Olsen?

- Ja. Morten Olsen ved jo godt, at man nemt kan måle om landsholdet har succes eller fiasko. Det samme gælder for os politikere, men vi går jo ikke og boykotter pressen i tide og utide.

En undtagelser er nu nok integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), der jævnligt har lukket helt af for medierne. Kan det ikke være, at landsholdet bare har ladet sig inspirere af Birthe Rønn pressehåndtering?

- Nu vil jeg ikke drage sammenligninger der overhovedet.

1 af 2 De Konservatives idrætsordfører Per Ørum Jørgensen er hård i sin kritik af landsholdets boykot af pressen. (Foto: Linda Johansen)
2 af 2 Morten Olsen og spillerne boykotter hele befolkningen, mener en konservativ politiker. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen