Kommentar: Undskyld, Norge!

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, lægger sig fladt ned og siger undskyld for alt grimt, vi må have sagt til Norge gennem tiden. Vi har brug for jeres hjælp!

Heia Norge! To norske sejre og så ligner det pludselig, at vi kan komme til VM (Foto: Jens Dresling)
Heia Norge! To norske sejre og så ligner det pludselig, at vi kan komme til VM (Foto: Jens Dresling)

Tid til at skrifte: Ja, vi gør grin med jeres myseost, sindssyge priser på fadøl og jeres sygelige hang til strikkede tophuer. UNDSKYLD – vi trækker det hele i os igen!

Men kære Drillo og andre gæve nordmænd: Hjælp os! Uden jeres hjælp sætter vi aldrig en dansk fodboldfod på brasiliansk grund – og det vil vi altså vildt gerne. Derfor: Vi har brug for nødhjælp – og nej, det skal såmænd ikke være fra jeres svulmende oliefond.

Næh, det kræver sådan set bare, at I vinder mod Slovenien ude og lammetæver Island hjemme i jeres VM-kvalifikation.

Se også: Det helt store regnskab: Sådan kommer vi til VMSe også: VM-hjælp fra Norge? Glem det!

Nå, ja – så kræver det også lige, at vi ordner Italien og Malta, men hvis vi i fællesskab kan skrabe 12 point sammen i vores fire kampe, så er vi fortsat de bedste venner.

Det kan jo ikke være rigtigt, at de storsnudede svenskere skal være det eneste skandinaviske land til VM. Nej, nu må vi stå sammen!

Egil 'Drillo' Olsen i sine berømte gummistøvler - han skal hjælpe os til VM (Foto: Pål R. Hansen/VG)

Baggrunden er selvfølgelig det komplicerede toer-regnskab vi præsenterer på disse sider. At Danmark overhovedet står i denne situation, kan vi jo kun takke os selv for med pointtabene mod Tjekkiet, Bulgarien og specielt Armenien i Parken.

Det er altså en forbandet situation at stå i: at vi både skal hænge vores klaphat på at slå Italien og samtidig sætte vores lid til en flok nordmænd, der har været mindst lige så famlende i deres – noget nemmere – pulje.

Ja, det var efter sigende en temmelig pinlig affære mod Schweiz, hvor Norge ikke fik skabt en eneste chance.

Se også: Vulkanøen syder: Nul VM-hjælp fra IslandSe også: Bookmaker: Så ringe er VM-chancen

Men sådan er de altså, og derfor kan den ellers flotte sejr i Armenien vise sig værdiløs.

Under alle omstændigheder skal vi selvfølgelig sørge for, at få den andenplads i hus – for så kan vi jo rigtig diskutere det vanvittige i, at en af toerne i den europæiske kvalifikation skal afskæres muligheden til fordel for en lilleputnation i et eller andet obskurt øhav.

Hey, det er jo VM, ikke? Altså de bedste hold. Nå, vi kendte jo vilkårene på forhånd, så når landsholdet har leveret så ujævnt, ja, så har vi i sidste ende kun os selv at piske.

Derfor kunne det stadig være rart med en lille hjælpende fod fra vores skønne, sjove, dygtige og helt igennem fantastiske naboer mod nord.

PS: Og så taler vi slet ikke om, at man altså også skal vinde den playoff-kamp en andenplads giver.

1 af 2 Egil 'Drillo' Olsen i sine berømte gummistøvler - han skal hjælpe os til VM (Foto: Pål R. Hansen/VG)
2 af 2 Heia Norge! To norske sejre og så ligner det pludselig, at vi kan komme til VM (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer