Brasiliens hær besætter VM-slumbyer

Næsten 2500 soldater er lørdag trængt ind i slumbyer i Rio de Janeiro for at bremse kriminelle bander før VM

Den brasilianske regering tager ingen chancer op til VM. Den har sendt væbnede tropper ind for at besætte slum-området Mare i Rio de Janeiro, til mesterskaberne er overstået. (Foto: AP/Felipe Dana)
Den brasilianske regering tager ingen chancer op til VM. Den har sendt væbnede tropper ind for at besætte slum-området Mare i Rio de Janeiro, til mesterskaberne er overstået. (Foto: AP/Felipe Dana)

Soldater i Brasilien er lørdag rykket ind i et større slumområde nord for Rio de Janeiro, to måneder før verdensmesterskaberne i fodbold afholdes i landet.

Soldaterne vil holde slumområdet besat, indtil VM er overstået.

Det har høj prioritet for myndighederne af fravriste narkobander kontrollen med området.

Se også: VM-kaos i Brasilien

For det omslutter en hovedvej fra Galeao internationale lufthavn, hvor titusinder af fodboldfans vil lande, inden verdens vigtigste sportsarrangement går i gang i juni.

Det er delstatsregeringen i Rio de Janeiro, der har bedt hæren om at besætte slumkvarterne, efter der har været en stribe angreb på politistationer inde i området.

Lidt over 2000 soldater fra hæren og 450 marinesoldater ankom i pansrede køretøjer og fik assistance fra helikoptere, da de tog kontrollen over Complexo de Mare, oplyser byens borgmester, Alberto Horita.

- Vi overvåger området tæt, og patruljeringen vil være konstant, lover han.

Se også: Særlov åbner op for VM-bold i Porto Alegre

Der bor 130.000 mennesker i området, der fordeler sig over 15 slumbyer.

Narkobander mistænkes for at stå bag angreb på politiet i slumbyerne, og myndighederne ønsker at få dem ned med nakken, inden VM og De Olympiske Lege, der afholdes i Rio de Janeiro i 2016.

Lige indtil lørdag var der næsten intet politi at se i slumbyerne. Det skyldes, at narkobander og andre kriminelle grupper har sat sig tungt på slumbyerne.

Se også: VM-gak gak: Værtsby truer med at trække sig

Brasilien er stærkt opsat på, at omverdenen ved VM skal opleve en moderne og velstående nation.

Det billede kan de kriminelle bander gøre til skamme.

Soldaterne vil blive i Rio de Janeiros slumområder indtil den 31. juli - lidt over to uger efter VM er slut.

1 af 3 Soldater indtager Mare-slummen, mens kvarterets børn spiller fodbold i baggrunden. (Foto: AP/Silvia Izquierdo)
2 af 3 Det er for at få has med kriminelle bander, at de 2500 soldater er trængt ind for at kontrollere Mare-slummen. (Foto: AP/Silvia Izquierdo)
3 af 3 Den brasilianske regering tager ingen chancer op til VM. Den har sendt væbnede tropper ind for at besætte slum-området Mare i Rio de Janeiro, til mesterskaberne er overstået. (Foto: AP/Felipe Dana)
0 kommentarer
Vis kommentarer