Costa Rica i kvartfinalen efter straffedrama

Costa Ricas VM-fest kan fortsætte, men det holdt hårdt mod Grækenland, der med ny overtidsscoring skabte stor dramatik

Bryan Ruiz scorede både i ordinær spilletid og i straffesparkskonkurrencen, da Costa Rica slog Grækenland i 1/8-finalen ved VM. (Foto: AP)
Bryan Ruiz scorede både i ordinær spilletid og i straffesparkskonkurrencen, da Costa Rica slog Grækenland i 1/8-finalen ved VM. (Foto: AP)

For anden dag i træk ved VM måtte der mere end 120 minutters spilletid til for at finde en vinder, da Costa Rica sendte sig videre fra 1/8-finalen efter et sandt straffesparksdrama mod Grækenland.

I den disciplin kunne latinamerikanerne takke deres keeper, Keylor Navas, for at vise sig stærkest i forhold til sin græske kollega Karnezis. Levante-målmanden pillede på formidabel vis Gekas’ forsøg fra pletten ved det ottende spark, og da Costa Ricas udvalgte skytter alle nettede på deres forsøg, kunne mandskabet i sidste ende kalde sig kvartfinaleklar.

Se også: Dum VM-joke rammer hollændere i nakken

Det hele kunne dog have været afgjort langt tidligere. Da kampen rundede de 90 minutter og gik ind i overtiden, lå det således i kortene, at der om få sekunder skulle føjes et nyt kapitel det latinamerikanske fodboldeventyr.

For Costa Rica var i front 1-0 og på ny i færd med at udrette noget historisk ved den slutrunde, hvor landsholdet har udviklet sig til at være favoritdræbere og skabt sin helt egen VM-fest.

Men tillægsminutter og hårdt kæmpende grækere var ikke en cocktail, Costa Ricas spillere havde ønsket at finde på søndagens menukort. For anden kamp i træk scorede europamestrene fra 2004 i overtiden, og så var der bestilt forlænget spilletid i Recife.

Se også: Robben: Jeg filmede i første halvleg

En hård bet for Costa Rica og særligt anfører Bryan Ruiz samt keeper Keylor Navas, der i hver deres ende af banen havde sørget for, at kampens ordinære spilletid i det mindste ville blive husket for bare et par mindeværdige begivenheder.

På en følt førstegangafslutning havde kaptajnen lagt læderet ind bag den græske målmand Karnezis kort inde i anden halvleg, mens Navas på trods af kapitulationen til sidst i den regulære spilletid havde været sit hold en sikker sidste skanse, de gange grækerne havde forvildet sig frem i den ellers chancefattige kamp.

Sydeuropæernes livline blev dog ikke udnyttet, og dermed kan Costa Ricas VM-fest få lov at fortsætte minimum en kamp endnu. Forude venter en kvartfinale mod Holland, der også måtte igennem stor dramatik i tillægstiden, før deres billet videre i turneringen blev indløst.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen