Dansk stjerne til angreb på dommere og nederdele

- Vi bliver groft ned-prioriteret, og det er enormt nedværdigende – man føler sig jo til grin som kvinde, siger Ann Grete Nørgaard

Ann Grethe Nørgaard var skuffet efter nederlaget til Rumænien. Nu går hun til angreb på dommere - og nederdele.

HERNING (Ekstra Bladet): - Jeg har råbt, skreget og kastet med vandflasker. Sådan er gamet. Rumænien var marginalt bedre end os, men nu står der heldigvis et OL på spil, og det gør det noget nemmere at motivere sig, siger Ann Grete Nørgaard.

Venstrefløjen ønsker på ingen måde at finde på undskyldninger og bortforklaringer. Men det er en kendt sag, at dommerne til et kvinde-VM aldrig bliver plukket fra øverste hylde. Der bliver tage alle mulige hensyn til køn og nationer, og Danmark har ved denne slutrunde bl.a. haft fløjtenister fra så håndbold-kuriøse lande som Elfenbenskysten og Argentina.

- Det bliver for svært, når man ser, hvordan dommerlinjen har været ved denne slutrunde. Man bliver vist ud for et godt ord og specielt i de situationer, hvor vi står mand/mand, og modstanderen kommer på kant. Der er jo nogle hjernedøde udvisninger – specielt i starten. Men det er sådan, linjen er, og det bliver man også nødt til at forholde sig til, siger Ann Grete Nørgaard.

Håndboldkvinderne bliver ofte udsat for eksotiske dommere. Her skæver Ann Grete Nørgaard skuffet til den ene af de franske tvillinger Bonaventura, der hører til de hæderlige undtagelser. (Foto: Lars Poulsen)
Håndboldkvinderne bliver ofte udsat for eksotiske dommere. Her skæver Ann Grete Nørgaard skuffet til den ene af de franske tvillinger Bonaventura, der hører til de hæderlige undtagelser. (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Knuste håndboldpiger brændte Harrison Ford af

De franske tvillinger Charlotte og Julie Bonaventura, der dømte mod Rumænien, er et anerkendt team, der i øvrigt langede fem udvisninger ud til hvert hold. Men der er andre dommerpar, der næppe ville overleve en herrekamp…

- Det kan vi jo ikke gøre noget ved. Men skal vi ikke bare være enige om, at alt det der ligestilling mellem mænd og kvinder er pis og papir, for det er det, det er. Rend mig der, hvor solen ikke skinner. Der er ikke en skid ligestilling. Vi bliver jo groft ned-prioriteret, siger Ann Grete Nørgaard.

- At der overhovedet kan være snak om på en latterlig IHF-konference, at vi skal spille i nederdele og med nogle mindre, men lyserøde bolde, så vi ikke skulle bruge harpiks, der griser tøjet… Jamen… Det er så nedværdigende, og man føler sig jo til grin nogle gange som kvinde, der bruger hvert eneste sekund af sin dag på at optimere. Vi bliver jo ikke taget seriøst, siger fløjspilleren.

Sport og Spil Ann Grete Nørgaard afslører: Her er håndbold-pigernes hemmeligheder

- Det har ikke noget med køn at gøre. Jeg synes f.eks., at de to mandlige tyske dommere fra kampen mod Ungarn var ringere end de to kvindelige franskmænd onsdag aften. For fire år siden i Brasilien havde vi to israelere, som vi også fik i EHF Cup-finalen i Rostov-Don, hvor de blev fløjet hjem i klubejerens private jet, fortæller Ann Grete Nørgaard.

- De dømte Danmark i VM-kvartfinalen mod Japan i Brasilien, og de var fuldstændig vinde og skæve dengang. De skulle så lige toppe karrieren med deres sidste kamp i en EHF Cup-finale! Jeg har aldrig oplevet noget så korrupt, og det var da fantastisk, vi havde en hjemmesejr på 13 mål med i bagagen. Vi tabte derovre med 12 – og de gjorde alt, hvad de kunne. Det var så sindssygt. Vi var i chok, siger Ann Grete Nørgaard.

Hun ærgrer sig selvsagt over det danske udtog af VM’s sjove kampe, men konstaterer også, at bredden i toppen er markant denne gang.

- Vi skal møde Montenegro og kan risikere at slutte af med Rusland i placeringskampe. Det er bare sindssygt det felt af damehold, der trækker fra denne gang. Der er så mange gode hold, siger Viborg-spilleren.

Danmark skal ’bare’ vinde en af sine sidste to kampe for at komme med i OL-kvalifikationen, og det er naturligvis legene i Rio, der trækker motivationen nu.

- Det handler bare om at tænke OL, OL og OL i stedet for at lægge sig i fosterstilling!

Sport og Spil Husker du de jernhårde ladies? Her er de i dag

Endnu et gok i nødden til de danske håndboldkvinder, som har følte sig sikre på OL-kvalifikationskampe (Foto: Lars Poulsen) Håndbold VM 2015 - 17. dec. 2015 - kl. 06:20 Dansk chok: Derfor kan OL alligevel ryge i vasken

TV: Så du bolden? Se den unikke video, hvor du kan se, hvordan det er at være målmand!

Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen