10 ud af 12 bilister brugte mobilen

Nye regler gør, at brugen af håndholdt mobil giver klip i kortet

Sydjyllands Politi standsede 12 bilister, og ud af dem havde størstedelen travlt med deres håndholdte mobiltelefoner. Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Sydjyllands Politi standsede 12 bilister, og ud af dem havde størstedelen travlt med deres håndholdte mobiltelefoner. Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Følg Biler

Til trods for skærpede sanktioner for at bruge håndholdt mobiltelefon bag rattet er det ikke alle bilister, som holder sig fra at benytte mobilen under kørsel.

Seneste eksempel kommer fra det sydjyske, hvor Sydjyllands Politi har været på færdselskontrol med særligt fokus på uopmærksomme bilister.

Færdselssynder prøvede 'smart' trick på politiet: Blev anholdt

Således snuppede politiet 10 ud af 12 standsede bilister i at bruge håndholdt mobil bag rattet.

Det skriver Sydjyllands Politi i et tweet.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

'Folk er fortsat rigtig glade for deres mobiltelefoner, selvom de sidder bag rattet. Det står klart efter en færdselskontrol i går på Ribe Landevej i Haderslev med fokus på uopmærksomme bilister. Ud af 12 standsede køretøjer benyttede de 10 håndholdt mobiltelefon', skriver Sydjyllands Politi i tweetet.

'De får således et klip i kørekortet som følge af de nye regler. Derudover kneb det også lidt med at huske sikkerhedsselen og kørekortet - og at lette foden fra speederen', skriver de i et opfølgende tweet.

Nu koster denne forseelse et klip i kortet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+