17 årig taget på fersk gerning: Pløjede en fodboldbane op i bil

En ung mand kørte onsdag aften ræs på Hedested Stadion med vennerne, men det blev opdaget af nabo, der slog alarm.

En vågen nabo alarmerede onsdag aften politiet, da han opdagede fire unge i færd med at pløje Hedensted Stadion op. Arkivfoto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
En vågen nabo alarmerede onsdag aften politiet, da han opdagede fire unge i færd med at pløje Hedensted Stadion op. Arkivfoto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

En gruppe venner på 17 og 18 år brugte onsdagens sidste timer på at omlægge træningsanlægget ved Hedensted Stadion til rallybane.

Desværre kørte de dog fast i den våde jord og blev herefter lukket inde af en opmærksom nabo, der alarmerede Sydøstjyllands Politi.

Det skriver tvsyd.dk.

Ved at spærre indkørslen til træningsbanen formåede naboen at holde både bil og de fire unge i bilen hen, til politiet ankom.

Mindst 3.000 i bøde
- Ifølge vores patrulje på stedet har de unge lavet omkring 400 meter lange hjulspor på de bløde græsbaner, inden de kørte godt og grundigt fast. Det er groft hærværk, som vi heldigvis fik sat en stopper for - og takket være den årvågne nabo fik vi også fat på de unge mennesker, siger vagtchef Flemming Lau, Sydøstjyllands Politi, torsdag morgen til TV Syd.

Der blev blitzet løs, da politiet var på kontrol tirsdag, hvor adskillige bilister kørte for stærkt. Foto: Sebastian Buur Gunvald/Ritzau Scanpix Biler Bilist kørte 154 km/t i 90-zone: Fotovogn blitzede bøder for over 500.000 kroner

Bag rattet sad en 17-årig fører. Han har kørekort, men overtrådte kravet om at have en erfaren bilist med i bilen, der er 30 år eller derover.

Det koster som udgangspunkt en bøde på mindst 3.000 kroner, og dertil kommer i dette tilfælde straffen for hærværk.

Formand ærgrer sig
Den unge fører, der ligesom sine tre venner er lokale, kan også blive pålagt et erstatningskrav for de skader, han har påført fodboldbanen med bilen.

Fodboldklubben Hedensted IF bruger banen til træning, mens klubbens kampe bliver spillet på  en bane lidt derfra. Formand Henrik Lundsgaard siger til TV Syd, at han er lettet over, at de unge ikke nåede at køre herind også.

- Det er træls nok med en træningsbane - og det er ærgerligt, at der nu skal bruges tid og penge på at rette skaderne op, siger han.

Det er ekstra vigtigt at sprede salt på vejene, når der er meget fugt i luften, og temperaturen ligger omkring nul grader. Foto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix Biler Har du bemærket det? Våd vinter har krævet mere salt på vejene

37 kommentarer
Vis kommentarer