Annonce:
Annonce:

21-årig kørte 236 km/t: Vendte om for at spørge til sin fart

Hastighedsgrænsen var 110 km/t, og bilisten vendte selv tilbage til fotovognen for at få stillet sin nysgerrighed

En 21-årig mand blev snuppet i at køre over 200 kilometer i timen på motorvej. Foto: René Schütze
En 21-årig mand blev snuppet i at køre over 200 kilometer i timen på motorvej. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Biler

Torsdag aften havde Midt- og Vestsjællands politi taget opstilling ved Arnakke-rastepladsen på Holbækmotorvejen med en fotovogn for at måle, om der var trafikanter, der havde lidt for travlt.

Og det må man sige, at en 21-årig mand i den grad havde.

Fotovognen målte den 21-årige mand fra Vestsjælland til at hamre forbi fotovognen med ikke mindre end 236 kilometer i timen på en strækning, hvor hastighedsbegrænsningen er 110 km/t.

- Jeg har i min tid med fotovogne ikke hørt om nogen, der kørte så vanvittigt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands politi, til Ekstra Bladet.

Faktisk var det ikke første gang, at politiet havde fat i den 21-årige den dag - og bestemt heller ikke den sidste.

Annonce:

En politipatrulje havde en times tid tidligere i et rutinestop taget en præventiv samtale med den 21-årige inde i Holbæk by, da han ifølge politiet havde kørt 'lidt for friskt', men uden de altså have taget ham i en egentlig konkret lovovertrædelse.

Kundeservicen er endnu en gang bedst hos dette bilmærke

Vendte om for at få stillet nysgerrigheden
Den præventive samtale fik dog ikke den store effekt på den 21-årige bilist.

- Da politipatruljen så får en melding om, at bilen kørt forbi med 236 kilometer i timen, kører de til fotovognen for at se, om det skulle være den samme chauffør, fortæller Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Ved at kigge på de billeder, som fotovognen har taget af bilen og bilisten bag rattet, kan betjentene konstatere, at det faktisk er den samme mand, som de en times tid tidligere har snakket med inde i Holbæk.

- Mens de er ved at kigge billederne igennem ved ATK-bilen, kommer den 21-årige selv trillende ind på rastepladsen. Han har jo formentlig opdaget, at han er blevet blitzet, og så er han vendt rundt for at få stillet sin nysgerrighed på, hvor hurtigt han kørte, siger Martin Bjerregaard.

Annonce:

Politiet kunne herefter hurtigt identificere føreren som en 21-årig mand fra Høng, som straks blev sigtet for hastighedsovertrædelsen.

Da konsekvensen af den målte hastighed forventes at være en ubetinget frakendelse af førerretten, inddrog politiet på stedet hans førerret.

Den 21-årge fik afslutningsvist en person med førerret til at køre bilen væk fra rastepladsen på motorvejen, og han kan nu vente på det strafferetlige efterspil i relation til ATK-målingen på motorvejen.

Højsæson for hjorte: Det skal du gøre når du møder Bambi i trafikken

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: