24 skal til ny køreprøve: 'Som rutineret politimand bliver man overrasket'

Politiet har flere gange kontrolleret hastigheden ved et vejarbejde på Sprogø, men det har ikke fået bilisterne ned i fart

24 skal til ny køreprøve: 'Som rutineret politimand bliver man overrasket'

Ekstra Bladet havde et tema om kørsel. Her gennemgås danskernes fire hyppigste fejl i trafikken.

338 fartglade bilister blev tirsdag formiddag taget i at køre for stærkt på Sprogø ved Storebæltsbroen. Den seneste måneds tid har hastigheden her været sat ned til 80km/t. på grund af et større vejarbejde, men det valgte flere hundrede bilister altså at se stort på.

Ifølge lederen af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mader, var antallet af fartsyndere dog ikke det mest opsigtsvækkende den formiddag - det var til gengæld de 'ekstraordinært mange', der kørte så stærkt, at en bøde ikke var nok: 24 betingede frakendelser og 40 klip måtte politiet notere på de seks timer, fartkontrollen stod parkeret på Sprogø.

- Selv som rutineret politimand bliver man overrasket over, at der er så mange, der kører til klip, og i særdeles så mange, der kører til en betinget frakendelse af kørekortet, siger Erik Mader og tilføjer:

- De har endda haft rigtig god tid til at komme ned i fart.

Gav fingeren til fartkontrol med 235 km/t for to år siden: Nu klapper fælden

Kortet ryger ved 112 km/t.
Hastighedsgrænsen på Storebæltsbroen er 110 km/t., og ifølge lederen af færdselsafdelingen bliver bilisterne gjort opmærksomme på vejarbejdet længe før, da hastighedsgrænsen først bliver sat ned til 90 km/t., inden den et stykke før vejarbejdet endelig sættes ned til 80 km/t.

Alligevel kørte den hurtigste bilist voldsomme 142 km/t. forbi både vejarbejde og fotovogn.

- Der var heldigvis ingen, der kørte over 160 km/t. (hvor kørekortet frakendes ubetinget, red.), men 142 km/t. er så også særdeles rigeligt, konstaterer Erik Mader tørt og påpeger, at der står betonklodser helt ud til den bane, hvor bilerne kører forbi:

- Det alene bør få én til at tænke, at man skal være lidt ekstra opmærksom.

Hvis man fortsætter med at køre 110 km/t. igennem et vejarbejde med en hastighedsgrænse på 80 km/t., så lægger man sig på kanten af en betinget frakendelse. Ved vejarbejde skal man nemlig 'kun' køre 40 procent for hurtigt for at miste kortet mod 60 procent andre steder. Man får et klip i kørekortet, hvis man kører mere end 30 procent for hurtigt.

Dertil kommer, at der er dobbelt bødestraf ved vejarbejde.

Vejdirektoratet vil plageånd til livs: 'Nu aktiverer vi naturens våben'