300.000 fans har stemt: Her er verdens bedste rallykører

Vinderen fik 57,3 procent af stemmerne

Her ses Carlos Sainz give autografer til et Formel 1-løb på Monza-banen i Italien. Arkivfoto: Jan Sommer
Her ses Carlos Sainz give autografer til et Formel 1-løb på Monza-banen i Italien. Arkivfoto: Jan Sommer

Sébastien Loeb, Colin McRae, Juha Kankkunen og Tommi Mäkinen er nogle af de mest prominente rallykørere i historien, men nu har en afstemning på World Rally Championships hjemmeside kåret den bedste rallykører nogensinde.

Mere end 300.000 rallyfans har stemt i løbet af hele kåringen, og vinderen blev den spanske legende og dobbelte VM-vinder Carlos Sainz.

Det skriver Bil Magasinet på baggrund af en nyhed på WRCs hjemmeside.

Carlos Sainz, der i dag er 58 år, vandt i en finaleafstemning med mere end 80.000 afgivede stemmer foran Sébastien Loeb.

- Jeg kunne ikke være gladere og mere stolt over denne anerkendelse, siger Carlos Sainz til fansene på WRC.com.

- Mange tak for i første omgang at stemme mig i finalen og dernæst for at give mig denne titel i finalen mod Sébastien Loeb, siger han til fansene.

Ny nummerplade? Det bliver 113.000, tak

Dernæst skynder rallylegenden sig at hylde sin finalemodstander.

- Jeg behøver ikke at fortælle, hvor meget jeg beundrer Sébastien Loeb, og hvor meget han fortjener at være den bedste. Men ikke kun ham - alle verdensmestre fortjener anerkendelsen. Men nogle skal vinde, og i dette tilfælde blev det mig, siger Carlos Sainz.

Dobbelt verdensmester
Carlos Sainz, hvis søn i øvrigt kører Formel 1 i dag, blev kaldt 'El Matador', og i løbet af hans rallykarriere fra 1987 til 2005 vandt han to VM-titler.

Begge verdensmestertitler blev vundet med Toyota i 1990 og 1992. Derudover blev Carlos Sainz fire gange nummer to i det samlede VM.

I næsten halvdelen af de 196 VM-rallyløb, som Carlos Sainz deltog i, endte han på podiet, hvorfor han også er blevet anerkendt som en af de mest stabile rallykørere i historien.

Han fik 26 VM-løbssejre i løbet af karrieren.

Sainz har udover rallytitlerne vundet Dakar Rally i 2010, 2018 og 2020, og nu kan han altså kalde sig historiens bedste rallykører kåret af over 300.000 brugere på WRCs hjemmeside.

1400 hk i ny Mustang: Du må undvære motorlyden