630.000 tyske biler tilbagekaldt i Europa

Tyske bilfabrikker tilbagekalder 630.000 biler i Europa pga. problemer med udstødning. Blandt andet Audi, Mercedes, og Volkswagen, siger regeringskilde til AFP

Blandt de biler, der er tilbagekaldt er Mercedes-, Audi og Volkswagen-modeller. (Foto: AP)
Blandt de biler, der er tilbagekaldt er Mercedes-, Audi og Volkswagen-modeller. (Foto: AP)

De tilbagetrukne biler verden over står i forvejen nærmest i kø, og nu bliver linjen af køretøjer endnu længere. Hele fem forskellige bilfirmaer vil nemlig nu trække omkring 630.000 biler tilbage.

Det sker, fordi der er problemer med udstødningen ved bestemte temperaturer. Det skriver tyske Bild.de.

Det er Audi, Porsche, Mercedes, Volkswagen og Opel, som melder, at de vil trække bilerne tilbage. Det er dog uvist, hvilke modeller der er tale om.

Det er den tyske trafikminister, Alexander Dobrindt, som siger, at der er problemer med de værdier, der kan måles ved udstødningen. Han vil senere fredag på et pressemøde forklare, hvad det helt konkret er, som er blevet målt, som har været ud over det sædvanlige.

På baggrund af anden skandale
Tilbagetrækningen kommer til at ske på baggrund af en længere undersøgelse, der blev sat i værk i forbindelse med den store skandale i Volkswagen, som efterhånden har kørt i mange måneder. Her kom det frem, at Volkswagen bevidst har snydt med udledningerne, således at bilerne fremstod mere miljøvenlige, end de egentlig var.

De amerikanske test viste, at VW bevidst snød med udledningerne, så bilerne fremstod mere miljøvenlige, end de faktisk var.

Samtidig har kilder senest oplyst, at VW har afsat 122 milliarder kroner til at dække omkostningerne i forbindelse med skandalen, skrev nyhedsbureauet dpa torsdag aften.

Tidligere på ugen oplyste de amerikanske myndigheder, at de havde indgået en aftale med VW.

Der er solgt i alt 580.000 dieselbiler i USA fra den tyske bilfabrik og dens søsterfabrikker.

Ifølge aftalen skal ejerne af de tyske dieselbiler tilbydes, at VW tilbagekøber deres biler, eller at bilerne får sat nye udstyr i, der reducerer udstødningsgasserne.

Det forlig, som VW har indgået med amerikanske myndigheder, kan ifølge analytikere alene komme til at koste den tyske bilproducent mindst ti milliarder dollar (66 milliarder kroner).

78 kommentarer
Vis kommentarer