Annonce:
Annonce:

75.000 daglige bilister får bedre forhold

På Fyn er 12 kilometer motorvej nu klar efter længere tids vejarbejde

På en lang strækning på Fynske Motorvej er udbygningen fra fire til seks spor nu færdig. Arkivfoto: Casper Dalhoff
På en lang strækning på Fynske Motorvej er udbygningen fra fire til seks spor nu færdig. Arkivfoto: Casper Dalhoff
Annonce:
Følg Biler

I 2019 gik udbygningen af en strækning af Fynske Motorvej mellem Odense V og Gribsvad i gang, og siden maj er der blevet arbejdet på at få lagt det sidste slidlag.

Hvert døgn kører 75.000 bilister på strækningen, og nu er arbejdet langt om længe ved at være afsluttet, så bilisterne kan bruge alle seks spor og få lov at køre 110 km/t.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Vi er stort set i mål - vi kan i hvert fald aflevere 12 km motorvej, hvor der er god plads og kørekomforten er god, siger Robin Højen Madsen, som er projektchef i Vejdirektoratet.

- Asfalten, som vi har lagt på motorvejen, er klimavenlig, så den er med til at reducere CO2-udledningen fra trafikken. Striberne er en ny type, der ses bedre i mørke og vådt føre. Så vi er stolte af at kunne aflevere projektet, inden mange danskere drager afsted på sommerferie, siger projektchefen.

Mangler detaljer
Vejdirektoratet oplyser, at der stadig er lidt restarbejder væk fra selve motorvejen, som skal udføres. Blandt andet skal der lægges ny asfalt på en samkørselsplads ved Søndersøvej, og i 2022 skal sættes støjskærme op flere steder på strækningen, så støjgenerne for borgerne tættest på motorvejen reduceres.

Udbygningen fra fire til seks spor er stadig i gang mellem Nørre Aaby og Gribsvad, og når det arbejde er færdigt, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: