Annonce:
Annonce:

84.000 rammes: Disse biler må ikke køre ind i større byer

Nye miljøzoneregler betyder, at ældre dieseldrevne varebiler ikke må køre ind i miljøzoner, med mindre de har monteret et partikelfilter

Målet med miljøzonerne i de større danske byer er at skabe renere luft for borgerne, og fra 1. juli må ældre diesel-varebiler ikke køre ind i zonerne. Arkivfoto: Jens Dresling
Målet med miljøzonerne i de større danske byer er at skabe renere luft for borgerne, og fra 1. juli må ældre diesel-varebiler ikke køre ind i zonerne. Arkivfoto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Biler

Kører du i en ældre diesel varebil, kan det være, at du fra 1. juli ikke længere har lov til at køre ind i bestemte dele af landets større byer.

Nye miljøzoneregler, der træder i kraft 1. juli 2020, betyder at ældre dieseldrevne varebiler, der vejer op til 3,5 ton ikke har adgang til miljøzonerne, med mindre de har monteret et partikelfilter.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Reglerne gælder for alle dieseldrevne varebiler uanset farven på nummerpladen. Personbiler er ikke omfattet af miljøzonereglerne.

Fra 1. juli 2020 er det kun varebiler, som er indregistreret 1. januar 2007 eller senere, der har adgang til miljøzonerne.

Ifølge Dagens Byggeri vil forbuddet mod ældre diesel-varebiler ramme cirka 84.000 køretøjer.

Hvis ens køretøj ikke opfylder kravet, kan man vælge at få eftermonteret et partikelfilter.

Annonce:

Bilister får p-bøder efter grammatik-fejl på skilt

Renere luft
Miljøzonerne i Danmark er indført i flere store byer og bydele, herunder København, Frederiksberg, Aalborg, Odense og Aarhus.

Målet med miljøzonerne er at sikre renere luft til borgerne.

- Miljøzonerne dækker områder, hvor mange bor, arbejder eller deltager i kultur- og fritidsaktiviteter, og mindre luftforurening i disse områder vil betyde forbedret sundhed for mange borgere. Miljøzoner er samtidig et indgreb i den fri bevægelighed, og derfor er de kun indført i de byområder, hvor der er den højeste forurening, skriver Miljø- og Fødevareministeriet på oplysningssiden om miljøzoner.

Efter den 1. juli 2020 håndhæves milljøzonerne automatisk via kameraer, som kan læse nummerplader.

Annonce:

De første tre måneder fra 1. juli til 31. september vil der ikke blive udstedt bøder til køretøjsejerne i forbindelse med kontroller. Der vil i stedet blive givet en advarsel.

Først fra 1. oktober 2020 vil der blive udstedt bøder baseret på den digitale kontrol.

informationssiden om tiltaget kan man læse mere om, hvilke undtagelser der er til, hvilke køretøjer der kan få lov at køre ind i miljøzonerne. På siden kan du også læse meget mere om reglerne.

Nu kan storfamilien køre elbil og spare penge

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: