Annonce:
Annonce:

9 ud af 10 ville aldrig købe denne type bil

Ryger du i din bil, forringer du bilens værdi

Det kan være en særdeles dårlig forretning at tænde en cigaret i din bil, da det går ud over salgsprisen. Foto: Colourbox
Det kan være en særdeles dårlig forretning at tænde en cigaret i din bil, da det går ud over salgsprisen. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

I mange bilannoncer reklamerer sælgeren med, at bilen er en 'ikke-ryger'-bil, så køberen slipper for lugten af røg, som kan være næsten umulig at komme af med i en bil, uanset hvor meget du ellers prøver at lufte ud og rense bilen.

Og faktisk kan der være god grund til at holde sig fra at tænde en cigaret i din bil.

I en engelsk undersøgelse med over 6.000 deltagere fra bilsalgssitet Carbuyer svarede knap 9 ud af 10 (87 procent), at de aldrig kunne komme i tanke om at købe en bil, hvis der er blevet røget i den.

At det kan være en dårlig idé understreges ifølge Carbuyer af specialister i bildata hos firmaet cap-hpi, som anslår, at en bil, som er blevet kørt af en fast ryger, som har røget i bilen jævnligt, kan være helt op til 2.000 pund - eller cirka 17.000 danske kroner - mindre værd end en tilsvarende bil, som ikke er blevet røget i. 

Annonce:

Dieselforurening koster årligt danske liv: Så mange dør for tidligt på grund af snyd

Vent med rygningen
Ifølge redaktør hos Carbuyer Stuart Milne er løsningen på at undgå en bil, der er mindre værd og sværere at komme af med, ganske simpel.

- Samtidig med at omkostningerne ved at ryge hele tiden stiger, så er der her endnu skjult udgift forbundet med det. Ikke alene viser vores undersøgelse, at en bil, som er blevet røget i, vil være sværere at sælge, men det kan faktisk også koste dig tusinder, siger Stuart Milne.

- Med det i tankerne er det meget bedre at holde ind til siden, før du tænder en cigaret, siger han.

Også hos cap-hpi, som har undersøgt, hvad rygning kan gøre ved en bils værdi, understreger man, at det er en rigtig dårlig idé at ryge bag rattet.

- Det første, en bilforhandler vil gøre, hvis de handler bil med en ryger, er at nedsætte bytteprisen, siger James Dower fra cap-hpi.

- Flere forhandlere fortæller os, at de faktisk slet ikke vil handle med rygerbiler på grund af tiden og omkostningerne forbundet med at komme af med lugten i bilen, siger han.

Rygning i bilen

Midt i nye bilafgifter: Kun de udskældte dieselbiler er blevet mere effektive

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: