Annonce:
Annonce:

Åbn, lås og styr den bil, du allerede har solgt

Tidligere ejere kan stadig have adgang til deres tidligere biler og styre dem via deres telefoner, selv om det er flere år siden, de har solgt dem - de nye ejere kan intet gøre

Samspillet mellem telefoner og biler bliver stadig smartere og smartere - men der findes også en bagside af medaljen. Foto: Mogens Flindt
Samspillet mellem telefoner og biler bliver stadig smartere og smartere - men der findes også en bagside af medaljen. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Biler

Biler bliver mere og mere teknologiske vidundere, men det kan også skabe uforudsete problemer, når stadigt mere avanceret teknologi flytter ind i de firehjulede.

For selvom bilerne bliver smartere og kan styres ved et tryk på telefonen eller gennem stemmekontrol, så ved bilerne faktisk ikke, hvem dens ejer er, eller at den er blevet solgt videre.

Det betyder, at tidligere ejere faktisk kan kontrollere deres gamle biler, selv længe efter de har solgt dem.

Se bilens placering
Charles Henderson er forsker for IBM.

Til CNN har han fortalt, at han stadig kan kontrollere sin gamle bil, selvom det er flere år siden, han solgte den videre.

Blandt andet kan han se præcis, hvor bilen befinder sig, men det er også muligt at låse bilen op og dytte med hornet via hans telefon.

Det er endda, selvom han slettede sine egne personlige oplysninger fra bilen, inden den nye ejer fik nøglerne.

Annonce:

Dansk mand blev stoppet af politiet: Var klar til en bøde, men så skete der noget vildt

Kun autoriserede kan fjerne adgangen
I arbejdsøjemed testede han derfor fire andre store bilmærker, og i alle tilfælde var det muligt for den forrige ejer at få adgang til bilernes teknologi.

Selvom IBM-forskeren ikke vil oplyse, hvilke biler der er tale om, så er det problematisk.

For selvom den forrige ejer sletter sine oplysninger, på samme måde som når man resetter en telefon inden videresalg, så er adgangen stadig åben.

Det vil være logisk, at ejeren selv kan slette sine data helt, men som det er nu, er det kun autoriserede bilforhandlere, der kan slette adgangen.

Og selvom det lyder rigtig skummelt, at en anden kan styre ens bil og kende dens placering, så tøver bilfabrikanterne med at indføre muligheden for som ejer at kunne slette sine data permanent.

 FDM: Tag hånd om den her type skader

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: