Advarsel: Så farligt kan det være at køre 50 km/t uden sikkerhedssele

Når du har set dette, husker du altid sikkerhedsselen

Er du typen, der altid husker at tage sikkerhedsselen på, når du kører bil, eller tænker du engang i mellem, at du sagtens kan køre en smuttur til supermarked, uden du behøver at spænde sikkerhedsselen?

Nikker du lige nu genkendende til den sidste mulighed, skal du læse nøje med.

For glemmer du sikkerhedsselen og kører galt, mens du blot kører 50 kilometer i timen, kan det ende helt fatalt, mener det britiske forsikringsselskab Co-Op Insurance.

I den reklamefilm har de filmet scenariet, hvor en bil med tre personer kører 50 kilometer i timen. Føreren har sikkerhedssele på, mens de to passagerer tager turen uden sikkerhedssele.

Bilen kører frontalt ind i en mur, og de tre personer bliver med fuld fart skubbet frem ad.

Føreren og passageren på forsædet bliver reddet af bilens airbags, men passageren på bagsædet hamrer hovedet og benene ind i sædet foran. Det betyder, at føreren også bliver skubbet frem ad, selv om han jo rent faktisk havde sikkerhedssele på.

Formålet med reklamefilmen er angiveligt at få unge mennesker i Storbritannien til at spænde sikkerhedsselen, når de kører bil, eftersom flest unge under 20 år i Storbritannien ifølge Co-Op Insurance dør i trafikuheld.

Det siger lovgivningen i Danmark

- Alle passagerer skal have sikkerhedssele. Der må kun være det antal passagerer, der er sikkerhedsseler til i bilen.

- Føreren af bilen har ansvaret for, at børn under 15 år er spændt ordentligt fast.

- Børn under 135 centimeter være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr - det kan eksempelvis være en autostol eller en selepude.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Du kan læse mere, om hvordan du sikrer dig i trafikken på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

Sådan må du aldrig sidde i bilen: - Jeg fortryder det hver eneste dag