Annonce:
Annonce:

Ældre bilister kører for hurtigt i deres lokalområder

Særligt når ældre er i vante omgivelser, trykker de for hårdt på speederen

Ældre bilister har en tendens til at køre for stærkt i områder, de kender godt. Foto: Colourbox
Ældre bilister har en tendens til at køre for stærkt i områder, de kender godt. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Biler

Kører du for hurtigt i din bil, skal din bil bruge længere tid for at bremse ned, og du har desuden kortere tid til at reagere i farlige situationer.

Særligt kan det være et problem blandt ældre bilister, fordi deres fysik som følge af alderen kan være skrøbelig, og det øger risikoen for alvorlig tilskadekomst i forbindelse med uheld. Det fortæller DTU Transport.

En australsk undersøgelse, som DTU Transport har kigget på, viser, at når ældre bilister kører for hurtigt, sker det typisk på steder og strækninger, de kender godt - eksempelvis deres eget lokalområde.

Undersøgelsen viser ifølge DTU Transport, at personer, der oftest kørte tæt på deres eget lokalområde, overtrådte hastighedsgrænsen i større omfang.

Annonce:

- Ifølge forskerne kan disse resultater tyde på, at ældre i højere grad overtræder hastighedsgrænsen, når de kører steder, de kender godt, skriver DTU Transport.

Campingvognen løsner sig fra bilens anhængertræk: Så sker det vildeste

Kører for hurtigt på landet
Mens ældre bilister altså har en tendens til at køre for hurtigt, når de er i omgivelser, de kender godt, viser undersøgelsen også, at personer, der bor i landområder, har flere hastighedsovertrædelser i forhold til personer, der bor i byområder.

Deltagerne i undersøgelsen var alle over 75 år, og den ældste var 94 år.

I alt kørte deltagerne 52.979 kilometer i løbet af den uge, undersøgelsen blev foretaget, og der blev registreret 5.340 hastighedsovertrædelser.

81 procent af disse skete på strækninger med en hastighedsgrænse på 50-60 km/t, og i 92 procent af tilfældene lå hastighedsoverskridelsen mellem 1-9 km/t.

Ældre, der havde været involveret i et færdselsuheld inden for det seneste år, overtrådte hastighedsgrænsen i mindre grad. Derudover var der en tendens til, at antallet af hastighedsovertrædelser faldt med stigende alder.

Kvindelig bilboss føler sig ignoreret ved bilforhandlere: 'De vil hellere snakke med min mand'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: