Ældre herre stoppet uden sele og kørekort: Talte i mobil med hunden på skødet

En mand så ifølge politiet ud til at have fokus på andet end vejen, da han tirsdag kørte over Alssundbroen i Sønderborg

Manden kan se frem til en bøde på mindst 4.000 kroner - vel at mærke før det manglende kørekort regnes med. Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix
Manden kan se frem til en bøde på mindst 4.000 kroner - vel at mærke før det manglende kørekort regnes med. Arkivfoto: Gorm Olesen/Ritzau Scanpix

Færdselspolitiet i Sønderborg fik tirsdag øje på en ældre mand, der ved første øjekast så ud til at køre uden sele, mens han talte i mobiltelefon. Det viste sig dog langt fra at være det eneste, der tog mandens opmærksomhed.

Da patruljen fik stoppet manden og henvendte sig til ham, viste det sig nemlig også, at en hund ”løb rundt” på  skødet af ham. Manden kunne desuden ikke vise et kørekort, fordi han ved en tidligere lejlighed havde fået det frakendt.

De mange forseelser kan ifølge lederen af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, løbe op i en bøde på mindst 4.000 kroner - vel at mærke før det manglende kørekort regnes med. Straffen for det afhænger af, om manden tidligere er blevet taget for at køre uden kørekort.

Den nye Mercedes-Benz A-klasse adskiller sig især fra forgængeren set forfra, hvor bilen har fået en ny 'hajnæse'-front. Foto: PR Biler Har du talt med din bil i dag? Ny A-klasse vil gerne lære dig at kende

Hund kan bringe andre i fare
Det er som udgangspunkt ikke forbudt at have en hund på skødet, men der gælder de samme regler, som hvis man kigger på papirer eller spiser under kørsel: Hvis man laver en kørselsfejl eller bringer andre trafikanter i fare, så er det strafbart.

- Hvis hunden gør noget, som får føreren til at koncentrere sig om hunden i stedet for vejen, så kan han komme til at lave kørselsfejl, siger Knud Reinholdt og forklarer, at man i dette tilfælde har noteret manden for at overtræde færdselsloven ved at have sin hund på skødet.

Politiet i hele landet er i denne uge særligt opmærksomme på bilister, der koncentrerer sig om andet end at køre bil, når de sidder bag rattet. Alene i Syd- og Sønderjyllands politikreds fik 27 bilister og en enkelt lastbilchauffør på ugens første dag en bøde for at tale i håndholdt mobiltelefon.

Rigsdagen i Sverige forsøger nu for anden gang at få svenskerne til at lægge mobilen fra sig, når de sidder bag rattet. Arkivfoto: Nanna Kreutzmann/Ritzau Scanpix Biler Sverige gør farlig vane forbudt: Nu må svenskere heller ikke tale i mobil bag rattet

65 kommentarer
Vis kommentarer