Ærlig bilist snuppet med 290 km/t.: 'Jeg kørte ræs med en anden'

Politiet har oplevet en stigning i antallet af bilister, der kører for stærkt

Her har en betjent fra Michigan State Police stoppet en bilist i anden forbindelse. Foto: Michigan State Police
Her har en betjent fra Michigan State Police stoppet en bilist i anden forbindelse. Foto: Michigan State Police

En bilist blev i Monroe County i den amerikanske stat Michigan stoppet af det lokale politi, efter de havde målt bilisten til at køre intet mindre end 180 miles i timen, svarende til 290 km/t.

Bilisten blev stoppet på en motorvej, hvor hastighedsgrænsen var 110 km/t.

Politiet stoppede bilisten kort inden midnat 19. april.

Det skriver flere medier, blandt andre Fox2 og Independent.

Michigan State Police oplyste i første omgang om hændelsen i et tweet, hvor de også lagde et billede op af bøden. Tweetet er dog efterfølgende blevet slettet - angiveligt fordi politiet var blevet usikre på, om bilistens identitet kunne afkodes i bøden.

- Michigan State Police har set en forøgning i sager om for høj fart på vejene under pandemien. Denne person blev stoppet for at køre 180 mph i en 70 mph-zone, stod der i tweetet ifølge Fox2.

- Michigan State Police vil have, at folk ved, at bare fordi der er mindre trafik på vejene og varmere vejr, er der ingen undskyldninger for at køre for stærkt, stod der.

Aarhus-bydel plaget af bilræs: Nu giver politiet bøder og klip

Under feltet med 'bemærkninger' til bøden oplyste politiet bilistens forklaring på, hvorfor vedkommende havde valgt at køre så stærkt.

'Min fejl. Jeg kørte ræs med anden bil. Jeg beklager,' lød den ærlige forklaring på den utroligt høje fart.

Coronaproblem
Hos Michigan State Police peger betjenten Brian Oleksyk på, at der i forbindelse med corona-nedlukning er opstået et problem med for høj fart på vejene.

- Folk vælger at køre med høje hastigheder, og over de seneste par uger har vores betjente set en stigning i antallet af bilister, som kører for hurtigt på motorvej, siger Oleksyk til Fox2.

Brian Oleksyk fortæller desuden, at han i sine næsten to årtier som betjent aldrig har oplevet nogen køre så stærkt på offentlig vej, som bilisten her gjorde.

Ifølge mediet kunne man i politiets opslag på Twitter se, at vanvidsbilisten blev stoppet med de 290 km/t. i en Dodge fra 2016, hvorfor det altså må være en af de kraftigste modeller, som det amerikanske mærke producerede dengang.

Politiet hylder elever: - En skolepatrulje af høj klasse