Afslørende kontrol: Over halvdelen af bilisterne har ikke styr på dette

Mange får bøder efter Motorstyrelsens målrettede kontrol af især varebiler i Storkøbenhavn

Her er de fem ting, der er udskrevet flest bøder for i trafikken i 2019. Foto / redigering: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix / Max Madsen
Følg Biler

Som virksomhedsejer skal man sørge for, at de biler, man råder over, lever op til reglerne.

Den lektie lærte en række virksomheder på den hårde måde, for de får nemlig en bøde, efter Motorstyrelsen fredag og lørdag gennemførte en målrettet kontrol på henholdsvis Avedøre Havnevej i Hvidovre, Ballerup Boulevard og på Strandvejen ved Hellerup.

Cirka 60 procent af de bilister, der blev vinket ind til siden, manglede oplysninger på siden af køretøjerne eller havde ikke deres registrerings- og afgiftsforhold i orden.

De fleste af sagerne handlede om, at virksomheder ikke havde påført deres cvr-nummer og firmanavn på siden af deres varebiler.

Det oplyser Motorstyrelsen i en pressemeddelelse.

Gambler med sikkerhed: Varebiler kører på sommerdæk

Er ikke opmærksomme
Hos Motorstyrelsen understreger de, at det ikke nødvendigvis er af ond vilje, at de mange virksomhedsejere ikke overholder reglerne.

- I forbindelse med vores målrettede kontroller i hele landet har vi flere gange set, at mange virksomheder glemmer at skrive cvr-nummer og firmanavn på siden af varebilerne. Derfor har vi iværksat en vejledningsindsats for at informere om reglerne. Det er vores opfattelse, at virksomhederne gerne vil følge reglerne, men at de simpelthen ikke er opmærksomme på dem, siger Jørgen Rasmussen, underdirektør hos Motorstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Ud over sager om manglende cvr-nummer og firmanavn handlede rapporterne blandt andet om benyttelse af firmabil i privat regi.

Vinterdæk til varevogne dumper: - Det er ikke betryggende

Det er ikke første gang, at Motorstyrelsen fanger mange virksomhedsejere i ikke at have styr på reglerne. En tidligere kontrol ved Frederikshavn tilbage i juni, som Ekstra Bladet berettede om, afslørede, at hele tre ud af fire bilister ikke havde styr på deres forhold.

Kontrollen dengang betød, at en række køretøjsejere skulle betale fuld afgift af deres køretøjer, ligesom en række virksomhedsejere fik en bøde for ikke at have cvr. nr. og virksomhedsnavn på bilen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+