Airbag slår fra: Bilgigant tilbagekalder 144.000 biler

Fejlen opstår på sensorerne på airbaggene i passagersiden

Fejl på airbag-sensorer i nyere Audi-modeller har tvunget bilgiganten til at tilbagekalde flere hundredtusind biler. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Fejl på airbag-sensorer i nyere Audi-modeller har tvunget bilgiganten til at tilbagekalde flere hundredtusind biler. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Volkswagen Group i USA har tilbagekaldt 144.092 Audi-biler i landet på grund af fejl på airbaggenes sensorer i passagersiden.

Det skriver Automotive News Europe på baggrund af oplysninger fra NHTSA, som er trafiksikkerhedsmyndighed i USA.

Tilbagekaldelsen, som trådte i kraft 24. juli, gælder visse 2018-udgaver af Audi S5, Audi A5 og nogle Audi A4-biler fra 2017 og 2018.

Bilfabrikant tilbagekalder 507.000 biler

Fejlen opstår på et kabel til et system i bilen, der kan føre til, at bilens software ikke opdager passagerer i passagersædet og derfor deaktiverer passagersidens airbag, lyder det i tilbagekaldelsen.

'Med en voksen i passagersædet siger en advarselsmeddelelse, at på grund af en funktionsfejl er airbaggen slukket,' skrev ejeren af en Audi A4 i 2012 til NHTSA.

Porsche tilbagekalder 337.000 biler

'Et par sekunder til et minut eller to senere siger en anden meddelelse, at airbaggene er tændt. Denne sekvens kan gentages mange gange i løbet af en times kørsel eller slet ikke opstå i flere dage,' lyder det.

Ingen danske biler
En talsperson fra Audi fortæller til Automotive News, at fejlen kan betyde, at airbaggen i passagersiden slår fra, selv om der faktisk sidder en person i sædet.

Til Ekstra Bladet oplyser Audi Danmark, at fejlen ikke vedrører biler, som er solgt herhjemme, hvorfor ingen danske biler er tilbagekaldt.

Retssager og airbags koster Mercedes-ejer milliarder