Annonce:
Annonce:

Alfas hjerte-starter

Alfa Romeo spænder hjelmen og bygger ny serie af motorer, som følges med de nye modeller, der bliver skudt af de næste år

Hjertet i en hver Alfa Romeo er motoren. Her ses den 3,2-liters V6'er fra 156 GTA, som ydede 250 hk. (Foto: Alfa Romeo)
Hjertet i en hver Alfa Romeo er motoren. Her ses den 3,2-liters V6'er fra 156 GTA, som ydede 250 hk. (Foto: Alfa Romeo)
Annonce:
Følg Biler

Alfa Romeo – det er et mærke, de fleste bilentusiaster har et blødt hjerte for, og selvom virkeligheden verdens er noget mere hård. Lige nu består modelprogrammet af den dyre mini, Mito, Giulietta, en fin Golf-konkurrent og kulfiber-sportsvognen 4C, som vejer under 1.000 kg – ikke ligefrem et modelprogram, der ligger op til storsalg. Det ved Alfa Romeo godt, og de har længe lovet, at der snart vil komme nye modeller. Men det nyeste er altså, at der også vil komme nye motorer.

Monster-Alfa med 738 hk

Ferrari-aner
Ifølge Automotive News vil der i første omgang komme to benzin- og en dieselmotor, som vil debutere i Alfa's nye BMW-konkurrent, som kommer til salg i 2016. Og det er gode nyheder til dem af os, der stadig husker Alfa som et sportsligt mærke. Den ene benzinmotor bliver en 2,9-liters V6'er med twinturbo og direkte indsprøjtning.

Annonce:

Et uofficielt bud på en kommende BMW-konkurrent fra Alfa. (Foto: Thorsten Krisch)
Et uofficielt bud på en kommende BMW-konkurrent fra Alfa. (Foto: Thorsten Krisch)

Ydelsen bliver helt op til 480 hk, som garanteret nok kan virke som hjertestarter for hvad som helst.  Det er en motor, som er baseret på den 3-liters V6'er som Ferrari har udviklet til Maserati Quattroporte og Ghibli. Det fortæller anonyme kilder fra industrien.

 

Der kommer også en mindre benzinmotor på 2 liter, også med direkte indsprøjtning og turbo, kombineret med Alfa's ventil-teknik, MultiAir. Navnet på motoren bliver Global Medium Engine, og den yder mellem 180 og 330 hk. I forbindelsen med den vil vi se både manuelle og automatiske gearkasser, firehjulstræk – OG baghjulstræk. Ingen forhjulstræk her altså, så det lover godt for entusiasterne.

 

Diesel skal der til
Fiat ejer både Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Jeep og motorproducenten VM Motori. Sammen vil Alfa og VM Motori videreudvikle den 3-liters diesel-V6'er, som blandt andet findes i Jeep og Maserati, så ydelsen hæves fra 275 hk til 340 hk. En 275 hestes variant vil dog også være på programmet. Men Alfa udvikler også en mindre dieselmotor på 2,2 liter, som yder mellem 135 og 210 hk.

Millionfund i fransk lade

Annonce:

Alfa's store spring
Motorene er bare en lille del af Alfa Romeo's større plan om at investere 37 milliarder, som skal øge mærkets salg fra 74.000 biler solgt i 2013 til 400.000 biler i 2018.

 

Hos Alfa Romeo's danske pressechef, har man endnu ingen informationer, så Steffen Holm vil hverken be- eller afkræfte nyhederne om de nye motorer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: