Amerikansk by forbyder drive-ins

Byen Minneapolis forbyder at bygge nye drive-ins af hensyn til miljøet

Drive-ins er en amerikansk opfindelse, som har taget verden med storm. Nu vil en amerikansk storby forbyde dem. Foto: Colourbox
Drive-ins er en amerikansk opfindelse, som har taget verden med storm. Nu vil en amerikansk storby forbyde dem. Foto: Colourbox
Følg Biler

Det er så let lige at køre ind på McDonald's, bestille en burger og så ellers bare køre derudad, mens man sætter tænderne i en saftig bøf.

Men det er slut nu. I hvert fald i Minneapolis.

Minneapolis, som er den største by i den amerikanske delstat Minnesota med næsten 400.000 indbyggere, har forbudt drive-ins. Det skriver Cnet.

Stigende trængsel: Flere og flere biler fylder de danske veje

Hvis du er på de kanter og bare ikke kan undvære en god omgang takeaway i bilen, så frygt ikke. Det er kun blevet forbudt at bygge nye restauranter med drive-ins. De allerede eksisterende får lov til at blive.

Hensyn til miljø og fodgængere
Manøvren med at forbyde nye drive-ins kommer af, at Minneapolis' byråd vil reducere byens CO2-udledning med 80 procent i 2050. For at nå deres plan har byrådet også indført strengere regler for parkering, og de planlægger at udfase alle tankstationer.

Luften bliver utvivlsomt renere, når en masse biler ikke holder i tomgang, mens førerne venter på mad. Men hvor meget ændrer det egentlig, når vi om få år hovedsageligt vil køre i el-biler?

Forældre vil have mere politi på skoleveje: - Et reelt problem

Her har byrådet i Minneapolis en vigtig pointe. Det vil ikke bare give friskere luft, men også skabe mere sikkerhed for fodgængere.

Forskning har vist, at områder omkring fastfood-restauranter er specielt farlige for fodgængere, fordi drive-ins kræver flere indkørsler og udkørsler, som skaber mange konflikt-situationer i trafikken. Samtidig bliver bilister ofte distraheret. Både før de bestiller, og når de har fået deres mad.

Ifølge Statista er der 247.191 fastfood-restauranter i USA, så der er rig mulighed for at få stillet sulten i bilen et andet sted end i Minneapolis.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+