Anton var i kravlegård: Så brød bilen i brand

Den første køretime endte i røg og damp

20-årige Anton Brüels første køretime glemmer han nok ikke foreløbig. Collage: Privatfoto
20-årige Anton Brüels første køretime glemmer han nok ikke foreløbig. Collage: Privatfoto

Når man er helt ny i trafikken, så kan det godt være en skræmmende oplevelse at skulle i kravlegård, som manøvrebanen kaldes. Oftest er man dog mest bange for at fjumre med koblingspunktet, gå i stå eller ramme keglerne. Men det var en helt anden mareridtsfremkaldende oplevelse, som en ung køreelev havde.

20-årige Anton Brüel var godt en time inde i sin første gang bag rattet på en bil.

- Og hvad sker der så? Der går sgu ild i lortet!, skriver Anton på Facebook og uddyber over for Ekstra Bladet.

- Det var min første gang på manøvrebane og første gang bag rattet nogensinde, fortæller Anton Brüel, der havde lånt en Ford Ka af firmaet City Bane på Refshalevej i København søndag aften.

Se også: Ruster sig til kamp mod Tesla: Nu bliver gigafabrik bygget i Europa

Mens Antons kørelærer så på, kørte Anton slalom og blev bekendt med bilens pedaler. Men lige pludselig kunne den unge køreelev mærke, at der var noget galt.

- Det begyndte at lugte brændt, så jeg kørte ind til siden og slukkede bilen. Jeg steg ud, og så der dryppede benzin fra den, og kort efter kom der flammer ud under motorhjelmen, fortæller Anton, der tog situationen med ro.

- Jeg var ikke rystet, men det kunne have gået mere galt, end det gjorde. Det var lidt vildt.

Hos City Bane på Refshalevej har man nu skrottet bilen.

- Vi undrer os over, det skete, for det var en af vores nyere biler, siger ansvarlig for City Bane, Shazad Tahir, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, City Banes biler bliver serviceret af en mekaniker på banen, og at der efter søndagens hændelse er ved at blive installeret en brandslukker på banen.

- Jeg har været her i 15 år, og jeg har aldrig oplevet det før, fortæller Shazad Tahir.

Heldigvis har Antons kørelærer forsikret ham om, at han heller aldrig har oplevet noget lignende før, og på tirsdag skal Anton igen bag rattet. Denne gang er det dog i kørelærerens bil og ude på vejene.

1 af 3 Den lille Ford Ka kan ikke mere. Privatfoto
2 af 3 Anton, der håber at komme ind på universitetet og læse datalogi efter sommerferien, havde en uforglemmelig første tur bag rattet. Privatfoto
3 af 3 20-årige Anton Brüels første køretime glemmer han nok ikke foreløbig. Collage: Privatfoto
24 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere