Bilforhandler får millionbøde for BMW-fusk

Vestre Landsret har dømt en bilforhandler til at betale knap 58 millioner kroner for fusk med BMW'er

En bilforhandler fik intet ud af at anke en dom for skattesvig til 41 millioner kroner ved at fuske med importerede BMW-biler fra Polen.

Den tidligere direktør og hovedaktionær for det nu konkursramte "Autohuset Lindberg A/S" i Vejle, Hans Kurt Lindberg, fik sidste år fire års fængsel for at snyde statskassen for godt og vel 41 millioner kroner.

Ud over fire års fængsel fra byretten har Vestre Landsret i Kolding nu dømt den 54-årige tidligere direktør i et bilhus til at betale 20.450.000 kroner i tillægsbøde og 37.525.137,51 kroner i erstatning til staten - altså knap 58 millioner kroner.

Men nu vil den 54-årige eks-direktør forsøge at slippe for både fængselsstraffen og den mega-erstatning, som Retten i Kolding har idømt ham. Hans Kurt Lindberg, har via sin advokat Henrik Stagetorn, anket en dom på fire års fængsel til Landsretten.

Betaler eks-direktøren ikke bøden, må han en tur i fængsel i yderligere 60 dage, oplyser landsretten.

Sagen drejer sig om svindel med 278 BMW-biler importeret fra Polen i perioden fra juni 2005 til september 2006.

Bilafgiften blev sat kunstigt ned af fiktive fakturaer fra det opfundne firma Dkpl i Polen. Faktura-finten endte med at snyde statskassen for 41 millioner kroner.

Allerede i 2005 fik Skat en anmeldelse om, at bilsælgeren havde fabriksnye BMW'er til så lave priser, at det måtte være fusk. I august 2006 anmeldte Skat sagen til politiet.

Der er i alt importeret 348 biler fra Polen.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen