Bilejere føler sig bondefanget af Chevrolet

Chevrolet-ejere føler sig snydt og dårligt behandlet, efter det er gået op for dem, at deres bil har en våd og fugtig fortid

Dennis Christensen har lige købt en Chevrolet Sparks. Efter ekstrabladet.dk har offentliggjort stelnumrene på de 87 biler, der har været under vand, opdagede han, at hans spritnye bil er en af dem. Siden er det væltet ind med mails fra andre utilfredse Chevrolet-ejere (Privatfoto)
Dennis Christensen har lige købt en Chevrolet Sparks. Efter ekstrabladet.dk har offentliggjort stelnumrene på de 87 biler, der har været under vand, opdagede han, at hans spritnye bil er en af dem. Siden er det væltet ind med mails fra andre utilfredse Chevrolet-ejere (Privatfoto)

Kritikken fra vrede Chevrolet-kunder fortsætter med at hagle ned over firmaet, der ikke informerede deres bilkunder om, at de var blevet den ’ulykkelige ejer’ af en tidligere oversvømmet 'Spark'.

- Jeg føler mig simpelthen så snydt og dårlig behandlet. Jeg mener ikke, jeg har købt en ny bil. Jeg har fået en renoveret bil, og det er jo noget andet, lyder det fra Rene Aagaard fra Aarhus, der ligesom mange andre har betalt over 100.000 kroner for det, han troede var en spritny Spark.

Rene Aagaards få måneder gamle Spark er nemlig én af 87 biler, der sidste sommer stod i vand efter det heftige skybruds hærgen.

LÆS OGSÅ:Chevrolet solgte oversvømmede biler som nye

I kølvandet på ekstrabladet.dk’s afsløring i sidste uge af Chevrolets våde hemmelighed er det strømmet ind med mails fra skuffede og frustrerede bilkunder, der føler sig snydt af firmaet, som heller ikke valgte at informere deres forhandlere om oversvømmelserne.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor de ikke bare meldte ud fra starten, at bilen har været vandskadet. Så kan det være op til kunden, om han selv vil købe den, siger Rene Aagaard.

Stiller mange spørgsmålstegn
Også Thomas Plath fra Aarhus føler sig ført bag lyset af Chevrolet.

- Jeg havde overhovedet ikke købt den, hvis jeg vidste, den havde stået i vand. Selvom det i forvejen er en billig bil, så havde ikke engang 10.000-15.000 kroner i afslag kunne lokke mig til at købe den, fordi det stiller så mange spørgsmålstegn, siger Thomas Plath og fortsætter:

- Måske står den allerede pilrådden om syv år, fordi der har været vand i den, eller også opstår der måske elektriske fejl i den. Uanset hvad er den usælgelig nu, hvor det er kommet frem hvilke biler, der er berørt.

LÆS OGSÅ:Er det din Chevrolet, der har stået i vand?

Fejl på håndbremsen og elektronikken
Blandt de mange henvendelser, som ekstrabladet.dk har modtaget i kølvandet på afsløringen af Chevrolets våde hemmelighed, er der enkelte, der har oplevet, at der er fejl på deres nyerhvervede Spark.

En af dem er Karina Mosegaard fra Svenstrup ved Aalborg. Ifølge hende gik der blot et par et par uger, før de første skavanker på bilen begyndte at vise sig.

- Bilens anlæg er gået i stykker, og der er problemer med elektronikken i boardcomputeren. Desuden er håndbremsen så træg, at når man trækker den op, kan man stadig bakke bilen, siger Karina Mosegaard.

LÆS OGSÅ:FDM: Det er ikke i orden

Efter at have læst ekstrabladet.dk’s artikler og hørt FDM’s eksperters vurdering af Chevrolets skadesudbedring af de plaskvåde køretøjer, faldt det hende for brystet, at fejlene på hendes Spark måske skyldes, at den har været oversvømmet.

- Alt på sådan en bil er jo elektronisk, så når ledningsnettet har stået i vand og ikke er blevet udskiftet, så kan jeg jo næsten ikke tro andet, end at der en sammenhæng, siger hun.

Også Rene Aagaard fra Aarhus mener, at der noget galt med hans bil.

- Lige siden jeg købte den, har den i perioder sagt en mærkelig lyd, som jeg ikke kan finde ud af, hvor stammer fra. Jeg har haft den på værksted flere gange, men det er ikke lykkedes for dem at løse problemet. Nu tænker jeg selvfølgelig, at der måske er en forbindelse mellem lyden og det, at den har stået i vand, siger han.

LÆS OGSÅ: 'Jeg føler mig snydt af Chevrolet'

’Giv os en ny bil’
Fælles for alle de utilfredse bilejere er, at de aldrig ville have købt bilen, hvis de havde haft kendskab til køretøjets fugtige fortid.

Der hersker derfor heller ingen tvivl om, hvad Chevrolet ifølge de fem bilejere burde gøre for at råde bod på firmaets fortielser og mangelfulde information.

- De burde give os alle sammen en helt ny bil, siger Rene Aagard. En holdning man også hører hos alle de andre utilfredse Spark-kunder.

LÆS OGSÅ:Afstemning: Tør du købe en brugt Chevrolet?

Størstedelen af de Spark-ejere, som ekstrabladet.dk har talt med, har allerede været i kontakt med deres forhandlere og kan nu se frem til at få bilen synet på Chevrolets regning. Et tilbud som Chevrolet Danmark fremsatte i sidste uge, da sandheden om de 87 oversvømmede biler kom frem.

Tilliden til Chevrolet ligger dog for de fleste af de frustrerede bilejere på et meget lille sted, og derfor er begejstringen over tilbuddet om en gennemgang noget begrænset.

- Jeg ville gerne have haft, at det var en uvildig gennemgang hos et uafhængigt værksted. For man kan godt blive skeptisk, om alle bilerne nu også bliver tjekket lige grundigt, siger Thomas Plath.

LÆS OGSÅ:Topdanmark vil erstatte vandskadede biler

Chevrolet vil gøre det igen
Ifølge Chevrolet Danmark er der ikke en finger at sætte på bilernes kvalitet, da skaderne ifølge direktør, Kenneth Hansen, blev udbedret på korrekt vis, inden de man solgte bilerne.

Der er desuden kun udsigt til erstatning for kunderne i tilfælde af, at bilerne har fået skader som følge af, at de var oversvømmet, har Chevrolet og deres forsikringsselskab, Topdanmark, oplyst.

Direktør Kenneth Hansen har over for ekstrabladet.dk fastholdt, at på trods af at bilerne har været oversvømmet, så vil den slags stadig høre under bagatelgrænsen for, hvad man vil informere kunderne om i fremtiden.

- Vi har en procedure for, hvordan denne her type sager bliver håndteret, og det vil vi fortsætte med, har han tidligere udtalt til ekstrabladet.dk.

1 af 4 Bunden af kabinen stod i vand på samtlige 87 Spark-biler. Det medførte rustdannelser i flere af køretøjerne. Blandt andet ved håndbremsen. (Foto: Privatfoto)
2 af 4 Rust i bilen efter den havde stået i vand (Privatfoto)
3 af 4 Spark- Danmarks mest solgte bil, bryster Chevrolet sig af på deres hjemmeside. (Pressefoto)
4 af 4 Dennis Christensen har lige købt en Chevrolet Sparks. Efter ekstrabladet.dk har offentliggjort stelnumrene på de 87 biler, der har været under vand, opdagede han, at hans spritnye bil er en af dem. Siden er det væltet ind med mails fra andre utilfredse Chevrolet-ejere (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer