Kør fornuftigt og spar på benzinen

Her er penge og miljøgevinster at hente ved kørsel med omtanke. Den europæiske oliebranche er klar med benzinbesparende kørselsråd til bilister i 29 lande

Kør ordentligt og spar penge på benzinregningen. (Foto: Colourbox)
Kør ordentligt og spar penge på benzinregningen. (Foto: Colourbox)

1500 kroner om året. Så meget kan danske bilister spare på benzinregningen og samtidig skåne miljøet blot ved få justeringer i deres kørsel. Det er budskabet fra 45.000 europæiske tankstationer i en fælles europæisk kampagne 'Spar mere end bare benzin og diesel'.

Bilisterne hjælpes på vej af ti råd - blandt andet er der penge at hente ved at gøre op med hårde opbremsninger, fuld blæs på aircondition og unødig tomgang, oplyser selskaberne i en tid, hvor danskerne også på benzinpriserne for alvor mærker brændstofprisernes himmelfart. For den hjemlige del af kampagnen står benzinselskaberne og Oliebranchens Fællesrepræsentation (OFR), og her forklarer Peter Stigsgaard, direktør i OFR, hvorfor oliebranchen selv appellerer til besparelser på benzin og diesel:

- Vi har en forpligtelse til at være med til at gøre noget for at reducere CO2-udslippet fra bilerne. Det ansvar forsøger vi at påtage os med lanceringen af den nye kampagne, hvis ti råd både baner vej for kontante besparelser for bilisterne og mindre CO2-udslip, siger Peter Stigsgaard, direktør i OFR.