En rigtig mande-truck

Mest opsigtsvækkende nyhed på Chicago Auto Show er en lastbil fra International

LoneStar er ikke bare et imponerende syn på landevejen, men også fyldt med avanceret teknik. (Foto: Navistar/International)
LoneStar er ikke bare et imponerende syn på landevejen, men også fyldt med avanceret teknik. (Foto: Navistar/International)

Chicago Auto Show har slået dørene op, og mens personvognsafdelingen nærmest er en gentagelse af udstillingen i Detroit for en måned siden, har en ny lastbil vakt opsigt langt ud over de kredse, der normalt interesserer sig for den slags.

Det er Navistar/International, som præsenterer sin nye LoneStar. Den er et imponerende fænomen set fra ethvert synspunkt. Den er ikke alene en æstetisk åbenbaring, men samtidig teknisk avanceret med lav luftmodstand og effektivt maskineri, så brændstofforbruget ifølge International er 15 procent lavere end for sammenlignelige lastbiler.

Affjedring og lydisolering skal desuden sikre chaufføren et uovertruffet arbejdsmiljø. Som i den mest luksuriøse personvogn er der poleret aluminium og rosentræ i kabinen. Soveafdelingen har bl.a. parketgulv for at skabe en hjemlig atmosfære.

International har virkelig tænkt på mændene, der ofte tilbringer op til 120 timer om ugen i deres køretøj. Og da man regner med, at chaufførerne får en stærk følelsesmæsig binding til deres 'big rig', har man forberedt et tilbehørsprogram, der giver lige så store muligheder for at style bilen, som havde det været en New Mini.

Navistar/International har anvendt en helt ny udviklingsproces, som har elimineret fremstillingen af prototyper. Man er gået direkte fra matematiske modeller over lermodeller til produktionsklar truck.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen