Bilbosser støtter klimainitiativ

13 chefer i bilindustrien slutter op om Bali-konferencens mål

Bilindusriens ledere erklærer sig parat til at slutte op om Bali-konferencens klimamål. (Foto: AP)
Bilindusriens ledere erklærer sig parat til at slutte op om Bali-konferencens klimamål. (Foto: AP)

Før i tiden var der kold luft mellem bilindustriens ledere og forkæmperne for beskyttelse af miljøet. Sådan er det ikke mere. Hvis der stadig er en vis fjendlighed at spore, er det ikke fra bilbossernes side.

De har indset, at det er i deres bedste interesse at sætte industriens højteknologiske kunnen ind på at producere mere miljøvenlige biler med et lavere brændstofforbrug og dermed også mindre CO2-udledning.

Det budskab vil de gerne have ud, og 13 europæiske bilbosser har derfor taget det usædvanlige skridt at sende et læserbrev til Financial Times, hvori de giver deres fulde større til de mål, der opstilles på klimakonferencen på Bali.

Blandt underskriverne er Dieter Zetsche fra Daimler, Wendelin Wiedeking fra Porsche, Martin Winterkorn fra VW, Carlos Ghosn fra Renault-Nissan og Leif Johansson fra Volvo, og også chefer fra Fiat, Peugeot Citroën, General Motors, BMW, MAN, DAF og Scania slutter op om initiativet.

De 13 chefer gør opmærksom på, at de faktisk er stolte af de resultater, de allerede har nået i bestræbelserne på at reducere drivhusgasserne. Her er de måske ikke helt på linie med miljøpolitikerne. EU-kommissionen har således erklæret sig skuffet over, at bilindustrien ikke har nået de frivillige mål, den selv har opsat, og derfor vil EU indføre nye krav til bilernes CO2-udledning. Det sidste nye fra den front er imidlertid, at EU vil differentiere sine krav, så de store luksusbiler - som blandt andre de fleste EU-kommissærer kører i - fortsat kan eksistere..

0 kommentarer
Vis kommentarer