GM tilbagekalder biler i milliontal

For anden gang på en måned hjemkalder amerikanske GM biler med fejl, og tyske VW har også problemer i USA

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)
Følg Biler

Den amerikanske bilproducent General Motors bebudede mandag koncernens anden store hjemkaldelse ved at tilbagekalde 1,5 millioner forskellige bilmodeller på grund af en række sikkerhedsrelaterede problemer.

I sidste måned tilbagekaldte GM 1,6 millioner biler på grund af et tændingsproblem, som førte til et antal dødsulykker, som strækker sig 10 år bagud i tiden.

Tyske VW meddeler mandag, at koncernen har tilbagekaldt flere end 160.000 VW Passat personbiler i USA og Canada på grund af problemer med nærlyset, der kan være uvirksomt i visse sammenhænge.

Der er tale om Passat'er fra 2012 og 1213, hvor fejlen kan opstå, hvis motorhjælmen lukkes hårdt eller slippes fra en vis højde. Smækket kan påvirke nærlysets fatning, så den elektriske kontakt afbrydes.

- Hvis lyset forsvinder, kan det afstedkomme begrænset udsyn, oplyser bilkoncernen.

VW oplyser videre, at bilisten straks vil blive advaret af et lys i instrumentbrættet. Den tyske bilproducent understreger, at der ikke er sket nogen ulykker i forbindelse med defekte forlygtefatninger.

VW giver ejerne besked om problemet og opfordrer dem til at køre til den nærmeste forhandler for at få udskiftet til en forbedret fatning. Endvidere vil motorhjælmen blive justeret, så den ikke ødelægger fatningen.

Der er tale om 150.000 biler i USA og lidt over 10.000 i Canada. Problemerne angår de Passat-modeller, der er produceret på VW's fabrik i Tennessee i USA. De er solgt i andre lande, men koncernen ved ikke, hvor mange biler uden for Nordamerika, der er tale om.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+