Danskerne går efter store biler og fravælger de små

For første gang i flere år falder salget af små biler. Optimisme får danskerne til at gå efter de lidt større

Danskerne er blevet lidt mere optimistiske på den økonomiske formåen. De fravælger nu de helt små fornuftige biler og går efter de lidt større og mere benzinforbrugende biler

Samlet kom der i april 16.452 nye personbiler på de danske veje, hvilket er en procent mere end i marts. De mindste biler udgør fortsat den største andel af bilsalget, men den samlede andel er faldet fra over 60 procent de seneste par år til 56 procent i april.

- Forskydningen fra minibiler til lidt større biler kan skyldes øget forbrugeroptimisme men også, at den priskonkurrence, der har været på markedet for de mindste biler, nu har spredt sig til de øvrige prisklasser, siger Johan Juul-Jensen, der er forbrugerøkonom hos Nykredit.

Set over det seneste år er der blevet registreret 187.378 nye personbiler i faktiske tal, hvilket er det højeste nogensinde. Af dem stod husholdningerne for 117.096 biler, svarende til en stigning på syv procent, mens erhvervene stod for 70.818 biler eller en stigning på en procent.

- At husholdningerne får flere biler er - set med økonomiske briller - en glædelig nyhed. Det kan nemlig indikere, at humøret hos forbrugerne er på vej op, siger Ulrikke Ekelund, cheføkonom hos BRF Kredit.

- Køb af varige forbrugsgoder, som biler og boliger, er nemlig noget, man holder igen med i krisetider. Vælger forbrugerne over en bred kam at skrue op for forbruget, kan vi forvente, at det vil brede sig som ringe i vandet, og sættet mere fart på danske økonomi, siger hun.

Det er bil nummer to, der får tallene til at stige. Antallet af familier med biler er steget fra 2012 til 2013 med små 1000 familier, mens antallet af familier med bil, som i dag har to eller flere biler til rådighed er steget med 12.000 i samme periode.

- Det er prisfaldene på biler kombineret med meget lave renter, som medvirker til, at flere vælger en ny bil, siger Ulrikke Ekelund.

0 kommentarer
Vis kommentarer