Annonce:
Annonce:

Saab fyrer medarbejdere

Endnu et søm er banket i Saabs kiste – nu fyres 200 medarbejdere

(Foto: NEVS)
(Foto: NEVS)
Annonce:
Følg Biler

Sikkerhedsseler, forlygtevaskere og varme i sædet er alle ting, som Saab har bragt til masserne takket være lidt skæv, svensk opfindsomhed. Men tiderne har længe været svære for Saab. Faktisk er det gået nedad bakke for Saab, siden amerikanske GM overtog hele firmaet i 2000. Siden 2012 har Saab ovenikøbet slet ikke båret navnet Saab længere, men har i stedet heddet National Electric Vehicle Sweden eller NEVS. Det har desværre ikke ændret på derouten, og der er heller ikke opklaring på horisonten.

Denne gang forlyder det nemlig, at ledelsen har til hensigt at afskedige 200 medarbejdere, hvilket vil ske allerede i september for at nedbringe firmaets udgifter.

Ferrari: Så er der mandags-slik

Siden maj har produktionen været stoppet, men fordi man har villet være klar til en hurtig produktionsopstart, har firmaet beholdt alle medarbejdere. Men det er altså slut nu.

Annonce:

NEVS har ellers tidligere meddelt, at man er i gang med at forhandle med to store, men anonyme bilproducenter for at sikre flere penge til firmaet. Som det er nu, har NEVS nemlig en gæld på over 320 millioner kr.

– De igangværende drøftelser om samarbejde og ejerstruktur, der endnu ikke har resulteret i en bindende aftale, viser, at beslutningen om en opstart af produktionen vil tage tid, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Kias hjernegymnaster viser snedig hybrid

NEVS vil den 8. oktober afholde et møde for kreditorer, hvor man vil fremlægge en plan for omstrukturering af firmaet. Indtil videre satser man stadig på en elektrisk udgave af den 10 år gamle Saab 9-3, som skal sælges på det kinesiske marked.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: