Annonce:
Annonce:

Mustang-ekspressen kommer til Danmark

Amerikanernes nationalklenodie Ford Mustang kommer til Danmark med 'mini'-motor

(Foto: Ford)
(Foto: Ford)
Annonce:
Følg Biler

Amerikanerne er om muligt det mest selvfede folkefærd i verden, og de har da også mange grunde til at være det. Men netop når det kommer til biler, har de amerikanske modeller det ofte svært, når de bliver sendt til Europa. Typisk er kvaliteten ikke god nok, motorerne er for sløve og forslugne, og så styrer bilerne aldrig godt nok.

Meget mere bling

Men det kan måske ændre sig med den nye, sjette generation af Mustang – en af amerikanernes nationalklenodier på højde med havørnen, Empire State Building og Johnny Cash. Den nye Mustang har nemlig for første gang siden 1964 uafhængig baghjulsaffjedring – en vigtig ting, hvis man skal kæmpe mod sofistikerede europæiske sportsvogne.

(Foto: Ford)
(Foto: Ford)
 

Annonce:

Derfor er sjette generation en hel ny konstruktion med MacPherson-affjedring foran og en nyudviklet multi-link affjedring som baghjulsophæng. Den skulle gerne kunne håndtere vejens ujævnheder og mange kræfter bedre end det gamle design med stiv bagaksel. 

'Mini'-motor
Men det er ikke bare i affjedringen, den nye Mustang er en revolution. Også i motorrummet har Ford valgt at se stort på de amerikanske traditioner – sådan da. For bare rolig, du kan stadig få en stor, fed 5-liters V8'er med 418 hk og 524 Nm.

Hondas djævlehorn

Men Ford har også en ny turboladet firecylindret motor på 'kun' 2,3 liter. I USA er det en motorstørrelse, som hører til i en Honda Accord eller Toyota Camry, og ikke en sportsvogn. Takket være turbomagi, Ford kalder det selv Ecoboost, laver 'mini'-motoren hele 314 hk og 434 Nm. Nok til at følge med eksempelvis en BMW 435i.

Priserne er endnu ikke klar, men forvent at se Mustang-ekspressen på dansk jord til næste sommer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: