Annonce:
Annonce:

Hondas firehjulstræk fejler

Svenske Teknikens Värld er ude med riven igen – Hondas firehjulstrukne CR-V mangler firehjulstrækket

Hondas CR-V har tabt fodfæstet i en ny test af det svenske magasin Teknikens Värld. Firehjulstrækket virker slet ikke. (Foto: Honda)
Hondas CR-V har tabt fodfæstet i en ny test af det svenske magasin Teknikens Värld. Firehjulstrækket virker slet ikke. (Foto: Honda)
Annonce:
Følg Biler

Det svenske bilblad Teknikens Värld er gode til at holde bilproducenterne i ørerne. Sidst var det Porsches SUV Macan, som havde svært ved at klare svenskernes berømte elg-test. Nu er den så gal med endnu en SUV, denne gang fra Japan. Hondas CR-V har nemlig et komplet funktionsløst firehjulstræk, hvis man skal tro magasinet, men det er faktisk anden gang, Teknikens Värld oplever problemet i netop denne model.

Porsche er en katastrofe i elg-testen

Sidste år da de svenske journalister testede firehjulstræk-systemet på CR-V, blev det for varmt på fedtede overflader, og på stejle overflader hvor forhjulene ikke havde greb, blev der ikke overført trækkraft til baghjulene. Honda forklarede selv dengang, at det var en indbygget funktion, der skulle spare de mekaniske komponenter i systemet, og tilbød så alle svenske ejere en softwareopdatering, som afhjalp problemet.

Annonce:

Skrider baglæns
På 2015-modellen, som vi også her på Biler har testet, dog kun med forhjulstræk, sker samme problem igen. Bilen holder på en bakke, hvor forhjulene er parkeret på særlige ruller, som simulere manglende greb på forhjulene. På et normalt firehjulstræk af denne slags, skal forhjulene kun spinde en halv omgang, før trækkraft sendes til baghjulene, men på CR-V spinder forhjulene frit i 15-20 sekunder, før bilen til sidst skrider baglæns. Forestil dig samme scenarie på en isglat bakke.

Danskervenlige indkøbsvogne

Denne test har Honda tidligere accepteret, og andre bilproducenter som Subaru bruger den i deres testprogram.  

Hondas svar
Her er en del af Hondas forklaring på problemet.

Hondas AWD-systemet (All Wheel Drive, red.)  bruger et kompakt, let og brændstoføkonomisk bagerste differentiale. Designet kræver en begrænsning af moment, for at enheden kan være i stand til at arbejde effektivt under virkelige forhold, men på samme tid, må det ikke overstige AWD-systemets samlede kapacitet.

I virkeligheden er der uanset overfladen, altid en vis mængde friktion til rådighed for både for- og baghjul. AWD-systemet fordeler derfor drejningsmoment mellem forreste og bageste hjul for at opnå optimal drivkraft.

I rulletestens simuleres ikke-eksisterende greb for forhjulene og maksimalt greb for baghjulene.

Annonce:

Hvis al moment, der kræves for at flytte køretøjet fremad, ville blive overført til det bagerste differentiale, så ville enhedens kapacitet blive overskredet.

Hvis køretøjet fortsætter med at køre i denne tilstand (forhjulene spindende og baghjulene stillestående) så registrerer systemet den høje variation i hastighed, og lader differentiale-koblingen glide for derved at reducere det tilgængelige moment til baghjulene for at forhindre overophedning. Det er grunden til, at køretøjet bevæger sig bagud i videoen, skriver Maria Johansson, leder af kommunikation for Honda Sverige i et svar til Teknikens Värld. Læs hele svaret her, og se videoen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: