Annonce:
Annonce:

Kedeligt komfortabel

Advarsel: Kia Cee'd SW er så fornuftig, at den dræber din lille Thorkild Thyrring

Kias Cee'd SW er fornuftig, men en ret så kedelig. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)
Kias Cee'd SW er fornuftig, men en ret så kedelig. (Foto: Andreas Lang Hedegaard)
Annonce:
Følg Biler

Efter en uge og over 1.500 km i en Kia Cee'd stationcar, kan jeg sige, at Kias slogan 'The Power to Surprise' er komplet fis. Bilen gjorde på intet tidspunkt noget, der overraskede mig det mindste. Det er på mange måder enormt kedeligt, men samtidig enormt komfortabelt, fordi Cee'd er den slags 'no bullsh*t'-bil, som du aldrig har bøvl med. Det er rart, når du holder i Aalborg søndag aften og har over 400 km hjem.

Danskervenlige indkøbsvogne

Karrosseri/Plads:
En af de meget få steder, hvor Cee'd halter i forhold til sine europæiske konkurrenter som Peugeot 308, Ford Focus og Opel Astra, er på designet. Fronten ser skarp og unik ud med LED-lys, men specielt over baghjulene er det som om, der er for meget metal mellem skærmen og bagruden. Det får bilen til at se fed eller doven ud. Den testede stationcar-model er faktisk den, der gør det bedst af alle Cee'd-varianterne.

Annonce:

Til gengæld er Cee'd SW et fint kompromis mellem rummelighed og forholdsvis små ydre mål, som gør den nem at smide på parkeringspladser eller parallelparkere. Bagagerummet sluger 528 liter, har en lav læssehøjde, og under det almindelige gulv, er der flere separate rum – snedigt.

(Foto: Andreas Lang Hedegaard)
(Foto: Andreas Lang Hedegaard)

Bagdøren kan åbnes i 75 grader, så det er nemt at komme til bagsædet med eksempelvis et barnesæde. Der er også fornuftig knæplads på bagsædet, og vinduet er lavt nok til, at små børn har godt udsyn, men til voksne mangler du lårstøtte, og i stedet for at sætte dig ind i bilen, opleves det, som om du dumper ned i sædet.

(Foto: Andreas Lang Hedegaard)
(Foto: Andreas Lang Hedegaard)

Motor/Mekanisk sammenspil:
Testbilen er udstyret med Kias 1,6-liters CRDI-dieselmotor, som yder 128 hk og 260 Nm fra 1.900 o/min. Det er en motor, som gør en hæderlig indsats, uden at den på noget tidspunkt i løbet af de 1.500 km imponerer. Trækkraften er fin, og af en diesel er den relativt omdrejningsvillig, men lyden bliver dog hurtigt anstrengende, når den presses.

(Foto: Andreas Lang Hedegaard)
(Foto: Andreas Lang Hedegaard)

Annonce:

Forbruget er opgivet til 23,8 km/l, men over testugen kørte Cee'd 17,2 km/l, hvilket er respektabelt. Gearkasse og kobling er utrolig letbetjent, og det er med til at give et indtryk af en komfortabel bil, som nemt kan køres af alle. Det er fornuftigt, og en smule kedeligt.

Køreegenskaber/Komfort:
Specielt konkurrenterne Focus og Astra er nogen af klassens mest velkørende biler, så det er ikke overraskende, at Cee'd ikke når dem til sokkeholderne. Kia har i stedet valgt en anden vej, nemlig den komfortable. På mange måder opleves Cee'd faktisk, som om den var sat op til et amerikansk publikum, for affjedringen er blød, og der er en del krænging i sving.

Det er fint på lange stræk, men Kia kvæler hurtigt den lille Thorkild Thyrring gemt inde i maven. Cee'd er hverken inspirerende eller sjov. Det er måske også for meget forlangt, i hvert fald af børnene på bagsædet, som helt sikkert ville brække sig i nakken på Thorkild.

(Foto: Andreas Lang Hedegaard)
(Foto: Andreas Lang Hedegaard)

Annonce:

Pris/Udstyr:
Testbilen er den særlige Collect-variant med blandt andet navigationsanlæg og bakkamera, regnsensor, særligt indtræk og pianofarve på instrumentbordet. Det spiller fint, for kabinen er et godt sted at opholde sig, og du har alle de gadgets, du kunne ønske dig. De sorte detaljer på plastikken komplimenterer det bløde gummi på oversiden af instrumentbordet, og selvom kabinens design er kedeligt, så sidder du godt i de lave og bløde sæder.

Kias hjernegymnaster viser snedig hybrid

Kia reklamere selv med, at du sparer op til 30.000 kr. på Collect-udgaven, som i stationcar-variant fås fra 240.000 kr. Med dieselmotor koster den 270.000 kr., som er der, hvor konkurrenterne starter uden udstyr. De kører til gengæld bedre og virker mere lækre.

Skal du vælge Kia Cee'd er det for syv års garanti, komforten og det meget udstyr. Hvis du vil have en spændende bil, som er underholdende at køre, så findes der bedre bud fra de europæiske konkurrenter.

Kia Cee'd SW Collect 1,6 CRDI
Motor: 1,6 liter, turbodiesel og 128 hk ved 4.000 o/min, 260 Nm ved 1.900 o/min.

Topfart: 193 km/t, 0-100 km/t på 11,2 sekunder.

Forbrug: Blandet kørsel: 23,8 km/l

Mål: (L/B/H) 451/178/149 cm

Bagagerum: 528 liter

Vigtigste udstyr: 2-zoners klimaanlæg, navigation, bakkamera, LED lys

Grundpris: Cee'd 1,4 SW starter ved 204.999 kr.

Bilens pris eks. Udstyr: 269.999 kr.

Ekstraudstyr på bilen: Farvetillæg

Plusser: Rummelig, letkørt, masser af udstyr

Minusser: Kedelig, kedelige køreegenskaber, kedeligt design

Konklusion: Kia er solid familiebil, hvis største problem er, at den er kedelig

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: