Aston Martin bryder egne dogmer – bygger elektrisk firehjulstrækker

Aston Martin bygger fremtidvision – en familieorienteret GT på el

Aston Martin har et bud på deres egen fremtiden – DBX med firehjulstræk og plads til det hele. (Foto: PR)
Aston Martin har et bud på deres egen fremtiden – DBX med firehjulstræk og plads til det hele. (Foto: PR)

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Aston Martin solgte kun lidt over 1.500 biler i Europa sidste år. Alligevel har det lille firma fra Gaydon i England spyttet den ene idé eller special-version ud efter den anden i den seneste tid. På årets Genève-udstilling havde man tre nyheder med, men denne DBX er klart den mest futuristiske.

Se også: Aston Martin bygger 811-hestes vulkan

DBX er nemlig Aston Martin's bud på fremtiden. Det er en mere familieorienteret GT, som har reel plads på bagsædet, og så er den uden en dejlig V8 eller V12-motor. I stedet har den et elektrisk firehjulstræk. Og det betyder, at det ikke er en model, vi skal forvente at se på gaden lige om lidt, forklarede Aston Martin's administrerende direktør, Dr. Andy Palmer, ved præsentationen.

- Det er klart ikke en produktionsklar GT, men det er et stykke frisk, vovet tænkning, om hvad Aston Martin's GT-kunder fra hele verden kan forvente af os i fremtiden.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Eldrift
Aston Martin er sparsomme med de tekniske detaljer, hvilket reelt set nok betyder, at de endnu ikke har teknikken til at udføre ideerne. Men bare for fantasiens skyld, så er DBX udstyret med fire elmotorer, som sidder i hvert deres hjul. Energien kommer fra et litium-svovl-batteri. Det er en teknologi, som endnu ikke er kommerciel mulig, men det forventes, at teknologien vil blive det i de kommende år og dermed overtage efter litium ion batterier, fordi svovlbatterierne er lettere og kan indeholde mere energi. Meget velegnet til brug i biler.

Se også: For hård til Bond

Fordi der ikke behøver at ligge en motor i fronten, lover Aston Martin masser af plads i form af bagagerum både bagved og i fronten. I kabinen skulle der være god plads til fire voksne, som forkæles af særlig Nubuck-læder og skåret aluminium. Ifølge chefdesigneren, Marek Reichman, skulle de mange designdetaljer i kabinen minde om løsninger, man ser på designermøbler og smykker.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Sidst, men ikke mindst er DBX lakeret i en særlig farve. Aston Martin kalder den Black Pearl Chromium. Lakken er specielt skabt til at efterligne udseendet af en sort perle, og består af flere mikrolag af krom, som giver et refleksionsniveau, som ikke kan opnås gennem normal lakering.

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere